• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’dan tarihi bir proje daha
15 Mart 2016 Salı 17:03

Meram’dan tarihi bir proje daha

Meram Belediyesi, şehir merkezinde atıl bir durumda bulunan tarihi bir yapıyı gün yüzüne çıkarıyor.

Başkan Fatma Toru, tren garı yakında Mamuriye Mahallesi’nde bulunan tarihi Tantavi Ambarı’nı şehre kazandırmak için hazırlayacakları restorasyon projesi öncesinde Konya’daki medya kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Augustus Otel’de düzenlenen toplantıya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür,  Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu, Konya’daki gazete ve televizyonların yöneticileri katıldı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, buradaki toplantının ardından basın mensuplarıyla birlikte Mamuriye Mahallesi’nde bulunan tarihi Tantavi Ambarı’nı gezdi.

meram’dan-tarihi-bir-proje-daha-3.jpg

TARİHİ ÖNEMİ VAR

Mamuriye Camii’nin kuzeyinde bulunan tarihi yapının, 1896 yılında Bağdat-İstanbul Demiryolu’nun yapımı sırasında ticari malların depolanması maksadıyla depo olarak kullanıldığını belirten Başkan Toru, “Bu binayı inşa eden Hafız Ragıp Efendi, Mısır’ın Tanta şehrinde eğitimini tamamlamış ve daha sonra Konya’ya gelerek yıllarca Kapu Camii’nde müderris olarak görev yapmış. İsmini de Tanta şehrinden almış. Bağdat-İstanbul Demiryolu’nda taşınan emtianın depolanması maksadıyla yıllarca hizmet vermiş, daha sonra da Çukurova tahıl ambarı olarak kullanılmış. Fakat daha sonra uzunca bir süredir atıl olarak şehrimizin kanayan bir yarası haline gelmişti” dedi.

meram’dan-tarihi-bir-proje-daha-2.jpg

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUYORUZ

Şehrimiz için büyük önem arz eden bu yapının Meram Belediyesi olarak 20 yıldır kamulaştırılmak istendiğini anlatan Toru, “Hamdolsun bu hizmet bize nasip oldu. Şehrimizin ruhunu, kimliğini, tarihi ve kültürel mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizim için çok önemli. Avrupa’da tarihi yapılar, en fazla ziyaret edilen yerlerdir. Biz de şehrimize gelen ziyaretçileri ağırlama anlamında ve şehrimizin imajı açısından bu binayı en güzel bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Proje hazırlıklarını sürdürürken basın mensuplarımızın da görüşlerini almak istiyoruz” dedi. 

1100 metrekare arsası ve yaklaşık bin metrekare inşaat alanı olan tarihi yapının güneyinde Mamuriye Camii, doğusunda park, batısında okul yer alıyor. Konya Gar’ına da çok kısa mesafede bulunuyor.

Basın mensupları da bu binanın ağırlıklı olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılması yönünde görüş bildirdiler. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA