• Konya9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramdan öğrencilere 75 bin kitap
16 Eylül 2011 Cuma 12:05

Meram'dan öğrencilere 75 bin kitap

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye Okuyor Meram Okuyor projesi çerçevesinde ilçede bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere 75 bin adet kitap dağıtılacak
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye Okuyor Meram Okuyor projesi çerçevesinde ilçede bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere 75 bin adet kitap dağıtılacak.
Projeyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye olarak 2 yıl içinde eğitime önemli katkılarda bulunduklarını belirterek, "Bu kapsamda 16 derslikli 3 ilköğretim okulunun ikisinin temelini attık. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşi tarafından başlatılan Türkiye Okuyor projesi çerçevesinde Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin de katkılarıyla Meram ilçesinde okuyan ilk ve ortaöğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere 75 bin kitabın basımı yapıldı. 3 farklı kitaptan oluşan eserler ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere yönelik farklı içerikler bulunduruyor. Hikaye, masal ve roman türünde olan kitaplar eğitim-öğretim yılının başlarında öğrencilerimizin eline ulaşmış olacak. Bu, bence eğitime yönelik büyük bir hizmet. Meram olarak bu tür eğitim çalışmalarına devam edeceğimizi şimdiden duyuruyorum" dedi.
Kitapların yazarı olan Duran Çetin ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan projeye katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, yazdığı kitaplarda çocuklara nasıl iyi birer fert olacaklarına yönelik tavsiyelerde bulunduğunu dile getirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA