• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramdan Kutlu Doğuma coşkulu kapanış
21 Nisan 2012 Cumartesi 12:13

Meram'dan Kutlu Doğum'a coşkulu kapanış

Alemlere rahmet olan peygamber efendimizin dünyaya gelişinin kutlandığı kutlu doğum haftası, coşkulu bir şekilde kutlandı.
Alemlere rahmet olan peygamber efendimizin dünyaya gelişinin kutlandığı kutlu doğum haftası, coşkulu bir şekilde kutlandı. Çeşitli etkinliklerle kutlanan kutlu doğum haftası,  Meram Belediyesi’nin düzenlediği Ömer Karaoğlu konseriyle son buldu.

Meram Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler Ömer Karaoğlu konseriyle sona erdi. Konsere Konyalılar çok yoğun ilgi gösterdi. Konevi Kültür Merkezi’ndeki konsere Konya Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Meram Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserden önce bir konuşma yapan Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uysal, “Bizlere iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, güzel ahlakı, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli davranışları, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan misallerini, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberi, güzeller güzeli öğretmiş, hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini bizlere hep o göstermiştir. Hz. Mevlana, Hz.Şems, Hz.Sadreddin Konevi gibi peygamber aşıklarını sinesinde saklayan Konyamız onların bıraktığı bu kutlu mirası muhafaza  ve gelecek nesillere ulaştırmak için gayret sarfetmektedir. Biz de Meram Belediyesi olarak bu anlamlı haftada siz değerli hemşehrilerimizle birlikte onu hatırlamak, onu anmak için çeşitli programlar tertip ettik. Geçen haftaki Mustafa Cihat konserinden sonra bugün de Ömer Karaoğlu konserini düzenledik” dedi. Konserde ‘Mekke Mekke’, ‘Ararım’, ‘Kuşlar’, ‘Toprak’, ‘Adı İçin Yaşamak’ gibi çok sayıda eserini seslendiren sevilen sanatçı Ömer Karaoğlu, kısa bir süre içinde piyasaya çıkacak olan ‘Oyun Bozan’ isimli albümünden de eserler okudu. Ünlü sanatçı, gönüllerde büyük coşku oluşturan ‘Şehit Tahtında’ adlı eseriyle konseri sona erdirdi. Meram Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hakan Aracı, konserden sonra Ömer Karaoğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti. Programdan sonra Meram Belediyesi tarafından katılımcılara Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bastırılan eserlerle gül lokumu hediye edildi.
HABER MERKEZİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA