• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramdan işsizlere güzel haber
08 Mart 2010 Pazartesi 12:17

Meram'dan işsizlere güzel haber

Hükümet tarafından hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında geçen yıldan sonra bu yıl da geçici süreyle işsizlere istihdam sağlanacak.
Hükümet tarafından hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında geçen yıldan sonra bu yıl da geçici süreyle işsizlere istihdam sağlanacak.
 
Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü ve Meram Belediyesi arasında imzalanan protokolle 15 kişiye iş imkanı sağlanacak.
 
Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü’nde düzenlenen programla Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde iki ay süreyle görev yapacak 15 kişi için imza atıldı.
 
Hükümet tarafından hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında geçen yıl 66 kişiyi istihdam ettiklerini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “2010 yılında hazırladığımız projeye de destek veren İŞKUR Konya İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Toplum Yararına Çalışma Programı, işsizliğin azaltılması ve istihdam açısında çok güzel bir proje. Bu kapsamda bir iş kapısı da belediyemiz tarafından açılmış oldu. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürü Tahsin Güven de, “Bu proje kapsamında 2010 yılında 2 milyon 650 bin liralık bütçe ayrılmıştır. 155 proje değerlendirilmiş olup bin 192 kişinin kısa süreli işlerde istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Meram Belediyemiz tarafından hazırlanan proje ile de 15 kişiye 2 ay süre ile iş imkanı sağlanmış olacak. Bu programlar Konya’mız için önemli bir fırsattır ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Başkan Kalaycı ve İl Müdürü Güven, protokolü imzaladılar. Asgari ücret ile istihdam edilecek olan programa başvurular 17 Mart tarihine kadar Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne yapılabilecek. Başvuru için adayların İş-Kur kayıtlarının olması, 18 yaşından büyük olması, emekli-dul ve malul aylığı almıyor olması ve Konya’da ikamet ediyor olması gibi şartlar aranacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA