• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramda park yapımı sürüyor
26 Mart 2013 Salı 13:28

Meram'da park yapımı sürüyor

Konyanın merkez Meram İlçe Belediyesi, Kozağaç Mahallesindeki park çalışmalarını sürdürüyor.
Kozağaç Mahallesi Ayseven Sokak üzerinde yaklaşık 25 bin metrekarelik alandaki parkın yapım çalışması devam ediyor. Parkın içinde biyolojik gölet, kameriyeler, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, fitness alanı ve koşu yolu yer alıyor.
Yapılan yeni parkın en önemli özelliklerinden birinin biyolojik gölet olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Kozağaç Mahallesi’nde bulunan 25 bin metrekarelik parkın içine bin 152 metrekarelik biyolojik gölet yaptırıyoruz. Projeyi 3 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Konya’da ilk defa yaptırılacak olan biyolojik göletin özelliği sadece havaların iyi olduğu aylarda değil her mevsim kullanım imkanı sağlayacak olmasıdır” dedi.
Vatandaşlar için sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı hedefledikleri biyolojik gölet sayesinde şehir içinde dahi ekolojik bir ortam oluşacağını ifade eden Başkan Kalaycı, “Göletimizin özelliği hiçbir kimyasal madde kullanmadan suyun bitkiler, ortamdaki bakteriler ve özel filtreler yoluyla temizlenmesi ile oluşan ekolojik bir sistem olmasıdır. Yapay biyolojik göletlerin oluşturulmasındaki amaç, doğada var olan göletlerin bir benzerinin hijyenik koşulların sağlanmasıyla elde edilmesidir. Göletimiz, suyu temizleyen ve aynı zamanda suda oksijen üreten bitkiler, taşlar, çakıllar, kayalar, çevresinde su ile uyumlu olan ağaçlar ve sazlıklar gibi canlı ve doğal ögeleri bulunduracak. En uygun estetik görünüm ve en iyi su kalitesi sağlayacak. Görsel olarak da; doğaya uyumlu bir düzenleme olup çevre üzerinde olumlu tesir yapacak, bitki ve hayvanlara da yaşam alanı sunacak” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA