• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramda öğrencilere Gülen Dişler projesi
20 Aralık 2011 Salı 14:15

Meram'da öğrencilere 'Gülen Dişler' projesi

Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Meram ilçesindeki ilköğretim okullarının 1. sınıf öğrencilerine yönelik Gülen Dişler isimli projenin tanıtım
Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Meram ilçesindeki ilköğretim okullarının 1. sınıf öğrencilerine yönelik “Gülen Dişler” isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.
Meram Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen basın toplantısına Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel katıldı.
Farklı kurumlarla işbirliği yaparak çok sayıda önemli projeye imza attıklarını vurgulayan Başkan Kalaycı, “2010 yılında ağız ve diş sağlığıyla ilgili yaptığımız çalışma ve 5 Bin Kadına Kemik Okulu Projesi’nden sonra İl Sağlık Müdürlüğümüz,  Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle ilçemizdeki ilköğretim okullarının 1. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Gülen Dişler’ adlı projeyi gerçekleştiriyoruz” dedi. 
10 BİN ADET DİŞ FIRÇASI VE DİŞ MACUNU DAĞITILACAK
Bu proje çerçevesinde belediye olarak ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine 10 bin adet diş fırçası ve diş macunu hediye edileceğini açıklayan Kalaycı, “Amacımız, okula yeni başlayan yavrularımıza sağlıklı bir yaşamın en temel ögesi olan ağız ve diş sağlığının önemini kavratmak ve bu vesile ile onlara diş fırçalamayı sevdirmektir. Projede bize büyük katkı sağlayan İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, kurumlar arası işbirliğinin en üst seviyede olduğunu hatırlattıktan sonra, “Koruyucu sağlık hizmetlerini ön planda tutarak halkımızın sağlığını düşünen belediyelerimizin olması bizleri gerçekten memnun etmektedir. Çocuklarımızda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulması noktasında bu projenin yararlı olacağına inanıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Meram Belediyesi’nin her konuda eğitime büyük destek verdiğine dikkat çeken Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel ise şunları söyledi: “Bugüne kadar belediyemizle birlikte birçok ortak projeye imza attık. 3 kurum olarak düzenlenen bu proje ile, 1. sınıfta okuyan yavrularımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Meram Belediyemize ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”
 "Gülen Dişler" adlı proje, 26 Aralık 2011 tarihinde başlayacak. Okullarımızda 1. sınıf öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu hediye edilerek diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığı nasıl korunur gibi konularda bilgi verilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA