• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’da kurbanlık satışları başladı
21 Eylül 2015 Pazartesi 09:45

Meram’da kurbanlık satışları başladı

Meram Belediyesi tarafından Loras Mahallesi’nde yaklaşık 160 bin metrekarelik alanı kapsayan kurban pazarında kurbanlık satışına başlandı. ​

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Loras Mahallesi’nde yaklaşık 160 bin metrekarelik alanı kapsayan kurban pazarında kurbanlık satışına başlandı.

Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya’daki en modern kurban pazarlarından biri olan Loras Mahallesi’ndeki pazarda yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satışları başladı. Besiciler, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklarını farklı noktalardan veteriner kontrolünde pazara getirdiler. Bulaşıcı hastalık yönüyle kontrolü yapılan hayvanların ayrıca kurbanlık vasfını taşıyıp taşımadığı da veteriner hekimler tarafından sıkı bir şekilde incelendi.

BİN 78 PATOK BULUNUYOR
Vatandaşların kurbanlık alışverişlerinde mağduriyet yaşamaması için Meram Belediyesi tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığı Loras Mahallesi Kurban Pazarı’nda, her biri 65 metrekare olmak üzere 528 adet büyükbaş hayvan patoğu ve 55’er metrekarelik 550 adet küçükbaş hayvan patoğu olmak üzere toplam bin 78 adet patok yer alıyor. Pazaryerinin etrafı tel çit ile çevrildi. Satıcılar ve alışveriş için gelen vatandaşların tuvalet, mescit, kantin gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Pazar içinde sosyal tesisler de düzenlendi.

“ÇOK GÜZEL BİR PAZAR OLMUŞ”
Kurbanlık satışı için farklı şehirlerden ve Konya’nın ilçelerinden gelen besiciler ile vatandaşlar ise görüşlerini şöyle dile getirdi:
“Meram’daki kurban pazarlarının tek bir noktada toplanması ve bu pazar yerinin düzenlemesi çok güzel olmuş. Güvenlik kontrol birimi, veterinerlik hizmetleri, altyapısı ve sosyal tesisleriyle huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişimizi yapabiliyoruz. Bu pazarın yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA