• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’da kurban pazarına kayıtlar başladı
22 Ağustos 2016 Pazartesi 15:50

Meram’da kurban pazarına kayıtlar başladı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların güven ve huzur içerisinde kurbanlıklarını alabilecekleri kurban pazarıyla ilgili düzenlemeleri tamamladı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların güven ve huzur içerisinde kurbanlıklarını alabilecekleri kurban pazarıyla ilgili düzenlemeleri tamamladı.

Geçen yıl Loras Mahallesi'nde yaklaşık 160 bin metrekarelik alana Kurbanlık Pazar Yeri kurduklarını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Bu yıl da ilçemizde kurbanlık satışları burada yapılacak. Güvenlik kontrol birimi, veterinerlik hizmetleri, altyapısı ve sosyal tesisleriyle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişlerini yapabilecekleri bu pazar yerinde besicilerimiz satış yeri tahsisi için bugünden itibaren belediyemize başvuru yapabilirler" dedi.

Kayıtlar Zabıta Müdürlüğü'ne

Meram Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Meram Kurban Satış Yeri'ne tahsis için kayıtlar bugün başladı. Kayıtlar, nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen Zabıta Müdürlüğü'ne yapılacak. Pazara kurbanlık hayvan girişi 5 Eylül Pazartesi günü başlayacak olup 14 Eylül Çarşamba günü Saat 17.00'de pazar kapatılacak. Kurbanlık hayvan girişleri veteriner hekim kontrolünde yapılacak olup, kurbanlığa uygun olmayan ve belgeleri eksik olan hayvanların pazara girişine izin verilmeyecek. Kurbanlık pazar yerinde tahsisler müracaat sırasına göre yapılacak. Pazarda 6 veteriner hekim görev yapacak. Pazara getirilen hayvanların hem bulaşıcı hastalıklar yönüyle kontrolünü hem de kurbanlık vasfı taşıyıp taşımadıklarının kontrolünü yapacaklar. İki ayrı güvenlik noktasında bu kontroller yapılacak. Bu alanda 2 adet hayvan indirme rampası bulunmaktadır. Kurbanlık alanımızda her biri 65 metrekare olmak üzere 528 adet büyükbaş hayvan patoğu ve 55'er metrekarelik 550 adet küçükbaş hayvan patoğu olmak üzere toplam 1078 adet patok yer alıyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın kurbanlık alışverişlerinde mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu çerçevede kurban pazar yerinin etrafı tel çit ile çevrildi. Satıcılar ve alışveriş için gelen vatandaşlarımızın tuvalet, mescit, kantin gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere burada sosyal tesisler de düzenlendi" denildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA