• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramda Konya Ankara arası kadar yol açıldı
26 Eylül 2011 Pazartesi 13:01

Meramda Konya Ankara arası kadar yol açıldı

Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede trafik akışını rahatlatmak için bir yandan yeni yollar açarken bir yandan da mevcut yollarda genişletme çalışmalarını sürdürüyor

  Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede trafik akışını rahatlatmak için bir yandan yeni yollar açarken bir yandan da mevcut yollarda genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Kalaycı, 2 yılda yaklaşık250 kilometre yol açtıklarını söyledi.

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tarihi Meram Köprüsü ile Anasultan Mezarlığı arasındaki bağlantıyı sağlayan Dörtokka Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmalarını tamamladı.

Konu hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Dörtokka Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmaları tamamlanarak asfaltlanmıştır. Yapılan çalışma ile söz konusu caddenin yaklaşık bin metre uzunluğundaki bölümünün genişliği 3 metreden 10 metreye çıkarılmıştır. Yorgancı ve Durunday mahalleleri arasında geçişi sağlayan bu cadde, bölgedeki trafik akışında önemli bir rahatlama sağlayacaktır. Meram Köprüsü istikametinden Anasultan Mezarlığı’na gidecek vatandaşlarımız rahatlıkla bu caddeyi kullanabilecekler. Bu caddedeki yol düzenleme çalışmalarının yanı sıra Yorgancı Mahallemizdeki asfalt ihtiyacı olan tüm sokaklar da asfaltlanmıştır. Yine bu mahalledeki açık kanallar da ıslah edilmiştir.” dedi.

 

2 yıl içinde yaklaşık 250 kilometrelik yol açtıklarını kaydeden Başkan Kalaycı, “Ankara – Konya arası mesafe kadar yol açtık. Bunu düz ve boş bir alanda yapmadık. Vatandaşlarımızla anlaşarak; bahçe duvarlarını, garajlarını ve zaman zaman da evlerini yıkıp yenisini yapmak suretiyle gerçekleştirdik. Bize güvenerek yol genişletme çalışmalarımıza büyük katkı sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA