• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meramda etklinlikler iptal edildi
20 Temmuz 2014 Pazar 11:04

Meram'da etklinlikler iptal edildi

Meram Belediyesi, katil devlet İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılardan dolayı "Meram'da Ramazan" etkinliklerini iptal etti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ''Kardeşlerimize yönelik yapılan zulme karşı ümmet bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Gazze'de yapılan zulme kimse sessiz kalmamalıdır'' dedi.

 

"KARDEŞLERİMİZİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

Meram Belediyesi tarafından çeşitli mahallerde iftar öncesi ve sonrasında düzenlenen "Meram’da Ramazan" etkinlikleri, katil devlet İsrail’in Gazze’de düzenlediği insanlık dışı saldırılar nedeniyle iptal edildi. Gazze’de Müslümanlara karşı yapılan katliam sebebiyle böyle bir karar aldıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz" dedi. Gazze'de uygulanan insanlık dışı saldırıların bir an önce son bulması temennisinde bulunan Başkan Fatma Toru, ''İsrail, mübarek Ramazan ayında Gazze’ye saldırıyor. Masum sivillerin özellikle çocukların hayatlarını kaybetmesi kabul edilemez. İnşallah bu saldırılar son bulur ve kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşur. Hiç kimse yaşanan katliamlara sessiz kalamaz. İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan zulme, ümmet bilinci ile destek olmamız gerekiyor. Bizim en önemli silâhımız edeceğimiz dualardır. İnşallah bizlerin duaları, Gazze'deki kardeşlerimizin mücadelesi ile bu zulüm son bulacaktır'' dedi.

 

ETKİNLİKLER İPTAL

Başkan Toru, ''Başta Gazze olmak üzere, İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan zulüm ve katliamlardan dolayı,  iftar öncesinde ve sonrasında çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz etkinlikler ve 25 Temmuz’daki Mustafa Cihat konserini iptal etme kararı aldık" ifadesini kullandı. Meram Belediyesi tarafından ilçeye yeni bağlanan mahallelerde verilecek iftar programlarının öncesindeki etkinlikler iptal edilirken, iftar yemekleri devam edecek.

 

İftar yemeği verilecek mahalleler şöyle:

20 Temmuz Pazar   / Hatunsaray Mah. Ortaokul Bahçesi

21 Temmuz Pazartesi   / Sefaköy Mah. Harman Yeri

26 Temmuz Cumartesi / Sağlık Mah. Harman Yeri

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA