• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’da çocuklara özel sokak açıldı
18 Eylül 2018 Salı 18:09

Meram’da çocuklara özel sokak açıldı

Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Havzan Sosyal Tesisi ve Çocuk Sokağı düzenlenen törenle açıldı. Trafiğe kapatılan ve güvenlik kameraları ile izlenen sokak, çocuklar için özel tasarlandı.
Açılış töreni öncesi sokakta çocuklarla buluşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bir süre oyun oynadığı çocuklara Öğretim Görevlisi Osman Bozdemir’in yazdığı ‘Harmanbiş’ isimli geleneksel çocuk oyunları kitabı ve çeşitli hediyeler verdi. Açılış törenine ise Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Muhtar Dernekleri Başkanları ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İLKLER ARASINDAYIZ”
 
Özverili çalışmalarının meyvelerini her geçen gün biraz daha fazla aldıklarını aktaran Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram’ın en büyük sorunu imar ve mülkiyet konularıyla başladık çalışmalarımıza. 60 mahallede imar revizyonunu tamamladık. Herkesin çok zor olarak hatta başarılamaz olarak gördüğü bu revizyon programıyla Türkiye’de kentsel dönüşüm alanında ilkler arasına girdik. Kentsel dönüşümlerin birinci etapları tamamlanarak ihale sürecine girdik. Ekim ayında iki kentsel dönüşümün inşaat yapım ihalesinin de yapılacak. Alt yapı ve asfaltlama çalışmalarında da Meram’ın önemli rekorlara imza attı. Asfaltlama noktasında ise 2016- 2017 yıllarında rekorlar kırdık. 10 yıllık asfalt bu iki yıl içinde döküldü’ diye konuştu.
 
ÇOCUK SOKAĞI İLE ÇOCUKLAR SOKAĞA DÖNÜYOR
 
Yatırımların Meram ve Meramlıya hizmet sevdasında olanlara yetmeyeceğini ifade eden Toru, “fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve spor yatırımlarına da büyük önem veriyoruz. Bu yatırımların son örneği olarak Havzan Sosyal Tesisi ve Çocuk Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Havzan Meram’ın en büyük mahallesi. Hızlı kentleşme nedeniyle yoğun bir yapılaşmanın olduğu bir bölge. Bu nedenle yatırım yapacak alan bulmakta bile zorlanıyorsunuz. Hızlı teknolojik gelişmeler sebebiyle evlere mahkum olan çocuklarımızı bu mahkumiyetten kurtarmak için güzel ve geniş bir oyun alanına sahip Çocuk Sokağı’nı hayata geçirdik. Çocuklarımızın motor ve psikolojik/ zihinsel ve bedensel gelişimleri için sokakta oynamalarının ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu yatırımda onlara hediyemiz. Sokağı trafiğe kapatıp kameralarla güvenli bir alan oluşturduk. Kadınlarımızın meclisi en altta ve bu sokağa bakıyor. Yani anne otururken çocuğunu kolaylıkla takip edebilecek. Rahat ve huzur içinde sohbetini gerçekleştirebilecek. Buradaki Çocuk Sokağı uygulamamız pilot bir çalışma. Hedefimiz park yapma ihtimalimizin olmadığı yerlerde bu uygulamayı yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.
 
 “MERAM, AİLENİN VE GENÇLİĞİN YANINDA”  
 
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayara cep telefonuna bağımlı hale gelen çocuklar için, eski oyunları hatırlatmak ve o oyunları yeniden canlandırmak adına Harbanbiş Çocuk Oyunları kitabını dağıttıklarını da söyleyen Toru, “Etnospor konfederasyonu yönetiminden yer alan biri olarak geleneksel oyunların araştırılması ve yaygınlaştırılması adına çalışmaların artırılmasına yönelik bir karar almıştık. Bu projede bu yönde atılmış bir adım oldu. Meram Belediyesi olarak aile ile yapısının korunması adına da önemli projelere imza attık. Aile yapısının girdiği hızlı çözülmenin önünü alabilmek adına Meram Belediyesinin tüm tesislerinde evlilik öncesi ve sonrası psikolojik rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere protokole imza attık. Bu tür eğitimler Havzan Sosyal Tesislerinde de hayata geçirilecek. Yine bu tesislerde bulunan Kariyer Merkezleriyle de vatandaşın yanındayız” dedi.
 
“GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYECEĞİZ”
 
Havzan Mahallesi’nin önemli bir eksiğinin tamamlandığına değinen AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Özellikle yavrularımıza, geçmişten bugüne kadar sokakları teslim etmiştik. Bugün artık sokaklar, arabalar tarafından işgal edilmiş durumda. Çocuklarımız ise masa başlarında veya evlerinde sanal ortamda dünyadan habersiz sağlıksız bir oyun dönemine gidiyor. Ama bugün ortaya konan çocuk sokağımızla ve diğer tesisimizle birlikte geleceğe daha umutla yürüyeceğiz. Sağlıklı birey, huzurlu aile ve güçlü millet olma yolunda bu çabalar yürütülüyor. Gençliğimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Aile müesseselerini korumak, bizim için her şeyin başında. Güçlü aile yapılarımız olmadan, güçlü milli olmamız mümkün değil. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlar ve bağlı birimleriyle beraber, bu ülkeyi güçlendirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdikleri gibi belediye başkanlarımız da bu şehri geleceğe taşımak için çaba sarf ediyorlar” ifadelerini kullandı.
 
“BİRÇOK KADİM DEĞERLERİMİZ YOK OLUYOR”
 
Kentlerin iyileştirirken, güzelleştirirken ve güzel bir dünya inşa etmeye çalışırken insanının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Meram Kaymakamı Resul Çelik, “İnsan çevresi ile bütünleşmiş bir varlıktır. Bu bütünleşmeyi bozan bir kentleşme ortamı olmamalıdır. Kentleşme, insan ile varlık arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir disiplindir. İnsanlarımızı çok katlı binalara yerleştirdiğimiz zaman, onları bir noktada çevreden izole etmiş oluyoruz. Komşuluk ilişkileri dâhil birçok kadim değerlerimiz değişiyor veya yok oluyor. Yine kentleşme ve değişim ile birlikte çocuklarımızın bazı haklarını da gasp etmiş oluyoruz. Onların oyun oynama haklarını, çevre ile bütünleşmelerini ve sosyalleşme haklarını ellerinden almış oluyoruz. Çocuk için sokak deneyimini yetişkinin yaşamının bir fragmanı olarak ele almak gerekiyor. Çocuk için sokak, hayat içerisinde ihtiyaç duyacağı pek çok beceriyi kazanacağı bir prova alanıdır. Açılışını yaptığımız bu tesis ile birlikte her zaman olduğu gibi insanı odağa almaya devam edeceğiz” dedi. 
 
ŞEHİT ER NURULLAH SEÇEN UNUTULMADI
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamından Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde gerçekleşen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan ve şehit olan 5 askerden Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen’in ismi, Havzan Mahallesi Sosyal Tesisi’ndeki kütüphaneye verildi. Açılış töreninde yer alan babası Sedat Seçen ve annesi Söngül Seçen ise sahneye davet edilerek Türk Bayrağı hediye edildi.  •YİĞİT BERKAY ÇOPUR
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA