• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’da ana arterler güçlendiriliyor
30 Eylül 2015 Çarşamba 12:29

Meram’da ana arterler güçlendiriliyor

Kozağaç ve Beybes Mahalleleri sakinleriyle bir araya gelen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçede ana arterleri güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kozağaç Mahallesi’nde ‘Mahallemizde Başkan Var’ projesi kapsamında düzenlenen programda Kozağaç ve Beybes Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli’nin de katıldığı programda başkan yardımcıları, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş ve mahalle sakinleri hazır bulundu.

KOZAĞAÇ VE BEYBES’TE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Kozağaç ve Beybes Mahallelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Toru, “Yaptığımız planlamada imar ve mülkiyet yönüyle sorunu olmayan mahallelerimizi öncelikli olarak tespit ettik. Kanalizasyon ve doğalgaz altyapısı tamamlanan sokaklarda belli bir plan dahilinde asfaltlama yaptık. Kozağaç Mahallesi’nde de yerel seçimlerden bugüne kadar 11 sokağın kanalizasyon altyapısı tamamlandı. Bu sokaklarda ekiplerimiz parke, bordür ve asfalt çalışmalarına başladılar. Beybes Mahallesi’nde 11, Kozağaç Mahallesi’nde ise 6 sokakta doğal gaz çalışması yapıldı” dedi.

ANA ARTERLER AÇILIYOR

Meram’da yeni ana arterler açmaya ve bağlantı yollarını güçlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Toru, “Yeni belediye hizmet binası ile Antalya Yolu arasında 40 metre genişliğinde yeni bir ana arter açılacak. 18. madde uygulaması bitti ve kamulaştırma çalışmaları başladı. İlçemizde ana bağlantılarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz.  Çünkü Meram’da ulaşım arterleri zayıf. Ateşbâz-ı Veli Türbesi’nin olduğu bölgede Meram Eski Yol ile Meram Yeni Yol arasında yeni bir bağlantı yolu açtık. Belediyemize yeni bağlanan mahallelerde de önemli yol çalışmaları yaptık. 1,5 yılda döktüğümüz asfalt 2 milyon metrekareyi buldu. Bunun maliyeti 42 milyon TL.’dir. Meram tarihinde ilk kez bir günde 5 ayrı noktada sıcak asfalt yaptık. Aynı anda 6-7 farklı mahallemizde parke, bordür çalışmamamız devam etti. 430 bin metrekare parke, 155 bin metre bordür çalışması yaptık. 2014 yılında 32 adet çocuk parkı açtık, 2015’te devam eden 25 parkımız var. Yıllardır atıl kalan Dutlukırı Kültür Parkı’nı tümüyle elden geçiriyoruz” diye konuştu.

SAĞDUYU İÇİNDE HAREKET ETMELİYİZ

Şu anda ülkemizin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, “Hepimiz için önemli olan birlik, beraberlik ve huzurdur. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Şu an ülkemiz, cumhuriyet kurulduğundan beri hiç olmadığı kadar büyük bir saldırı altındadır. Onun için bizim, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, idrakimize vurulan zincirleri kırarak sağduyu içinde hep beraber hareket etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İSTİKRAR VATANDAŞA ÖZGÜVEN KAZANDIRDI

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ise, siyasi istikrarın vatandaşın özgüven kazanmasında önemli rol oynadığına işaret ederek şunları kaydetti: “Eskiden devletle milleti bir araya getirmek çok zordu. Bizim kuşaklar iyi bilir; resmi bir daireye gittiğimizde soru sormaktan çekinirdik. Şimdi devlet ile millet bir araya geliyor. Vatandaşlarımız sorunlarını gayet güzel ifade edebiliyorlar. Siyasi istikrarın sağladığı en önemli kazanımlardan bir tanesi insanlara özgüveni getirmesidir. Bu da çok güzel bir gelişmedir. Belki bu kuvözde bebek, ama hep birlikte bunu yaşatmamız lazım.”

Vatandaşlar da çeşitli konulardaki taleplerini ileterek yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA