• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’da 10 gün sürecek sanat etkinlikleri başladı
19 Nisan 2018 Perşembe 12:41

Meram’da 10 gün sürecek sanat etkinlikleri başladı

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen "Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması'nın açılışı törenle gerçekleşti.

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen "Meram Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Buluşması'nın açılışı törenle gerçekleşti. 10 gün sürecek etkinlikler kapsamında tarihten bugünümüze farklı el sanatları, usta zanaatkarlar tarafından icra edildi.

Programda ilk olarak Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen Selçuklu temalı sahne sunumu gerçekleştirildi. Meram Belediyesi olarak geleneksel el sanatlarının tanıtımına katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Bizler; köklü, kadim bir milletin evlatları olarak; sanatkarlarımızla ve zanaatkarlarımızla gurur duymaktayız. Onların eserleri; ecdadımızın sanat tecrübelerinin, yaşam biçimlerinin ve duygularının günümüze yansımalarıdır. Göz nuruyla, el emeğiyle ince bir zekanın ve sanat anlayışının aktarılması, kültürel zenginliğimizi yansıtması açısından oldukça önemlidir. Kimliğine, tarihi hafızasına, değerlerine, kültürüne sahip çıkamayan milletler küresel güçlerin avı ve sömürgesi olmuşlar, tarih sahnesinden silinmişlerdir" dedi.

"Geleceğe, geleneklerimizi miras bırakıyorlar"

Başkan Toru, pek çoğu teknolojik gelişmeye paralel olarak bazı meslek grupları kaybolmaya yüz tutmuşsa da, onların yerine ikame edilenler, eskilerin geleneğini de sürdürdüğünü ifade ederken, "Bu da bizim en büyük kazancımız olarak gözükmektedir. Meram Belediyesi olarak geleneksel el sanatlarımıza sahip çıkarken en büyük amacımız; onları teşvik etmenin yanı sıra eserlerini teşhir etmek ve geleneksel el sanatlarımızın günümüzdeki gelişmelerini de ortaya koymaktır. Onlar, ülkemizin önemli bir kesimini temsil ederken aynı zamanda ekonominin de can damarıdırlar. Gerek üretimleriyle ve gerekse sanatın gücünü kullanarak onlar, geleceğe, geleneklerimizi miras bırakmaktadırlar. Bu vesileyle sizleri, geleneksel el sanatlarımızla ve zanaatkarlarımızla buluşturmanın, hayal dünyanızın olduğu kadar kültürel zenginliğinize de yeni kapılar açacağından hiç şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu. Başkan Toru, konuşmasının sonunda önümüzdeki günlerde Meramlının yaşantısını kolaylaştıracak yeni tesislerin açılışını gerçekleştireceklerini müjdeledi.

"Sanat eserlerinin icrasını yeni neslin de görmesi önemli"

Sıcak bir havada sıcak bir etkinlik olduğunu belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, Selçuklu temalı sahne sunumu dolayısıyla Konya Olgunlaşma Enstitüsünü tebrik ederken, "Beyoğlu Belediyesi tarafından organize edilen sanat etkinliklerini gerçekleştiren sanatçılarımızın Konyamız'da misafir edilmesi önemli. Zanaatkarların eserlerini nasıl icra ettiğini yeni neslin de görmesi oldukça önemli. Değerli Meram Belediye Başkanımız ve ekibinin çalışmalarıyla Beyoğlu Belediyesinden Mehmet Çiğdem kardeşimizin gayretleriyle bu etkinlik gerçekleştirildi. Ben tüm zanaatkarlarımıza hoşgeldiniz diyorum. Özellikle ulaşımın kolay olduğu, gündüz ve akşam saatlerinde herkesin ulaşabildiği bir mekanda bu etkinlikleri görmüş olacağız. Başta zanaatkarlarımız olmak üzere, Meram Belediye Başkanımıza, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüze ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, alandaki stantlarda bulunan ahşap oyuncak, dokuma, lületaş, bakır dövme, deri işleme, cam üfleme, baston, sedef kakma, Mardin telkari, yemeni gibi sanatların icra edildiği tezgahları ziyaret ederek zanaatkarlardan bilgi aldı. 28 Nisan'a kadara sürecek olan etkinlikleri vatandaşlar 10.00-22.00 saatleri arasında Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde ziyaret edebilecekler.

Konya Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde gerçekleşen açılış programına AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti İl Teşkilatı yöneticileri, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı yöneticileri, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, Beyoğlu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çiğdem, Yazma Eserler Kütüphanesi Bölge Müdürü Bekir Şahin, Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emel Tosun Akmeşe, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA