• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram’a bir kapalı pazar daha
29 Şubat 2016 Pazartesi 11:47

Meram’a bir kapalı pazar daha

Meram Belediyesi tarafından ilçedeki semt pazarlarını modern hale getirmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Gödene Mahallesi’ne de kapalı pazar yeri yapılacak. Gödene Kapalı Pazar Yeri’nin ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Fatma Toru, Selçuklu mimarisinin esas alındığı bu projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Çevre ve yaşam kalitesini artırmak için semt pazarlarını kapalı pazar haline getirdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “İlk projemizi Küçük Kovanağzı Mahallemizde hayata geçirmiş ve geçen yıl açılışını yapmıştık. İkinci kapalı pazar yeri projemizi ise Gödene Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Selçuklu mimarisinin esas alındığı projenin ihalesini yaptık ve kısa bir süre içinde de temelini atacağız. 8 bin 144 metrekare arsa alanı olan ve 4 bin 930 metrekare inşaat alanı olan modern kapalı pazar yerimizde; idari kısım, zabıta karakolu, mescit, wc ve 3 x 3’lük 248 adet tezgâh yeri olacak. İnşallah yıl sonuna kadar inşaatı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

PAZAR KÜLTÜRÜ BİZE HAS BİR YAŞAM BİÇİMİ

Bizim kültürümüzde pazar yerlerinin sadece alış veriş yapılan bir yer olmadığına dikkat çeken Başkan Toru, “Pazar yerinden alışveriş sadece ticari bir faaliyet değil insani bir paylaşım aracı olarak görülür. Dünden bugüne pazarlarımız; insanımızın, mahallelinin birbiriyle karşılaştığı, kucaklaştığı, selamlaştığı, sohbet ettiği birer merkez olmuştur. Pazardan alışveriş yapmak, pazar kültürü bizim coğrafyamıza özgü bir yaşam biçimidir. Gödene Mahallemizde TOKİ konutlarının bulunduğu ve on binlerce vatandaşımızın ikamet ettiği bölgeye kapalı pazar yeri kurarak mahallelinin yaz ve kış aylarında keyifle pazar alışverişi yapacakları bir merkez oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA