• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram Tıpta uluslararası toplantı
18 Haziran 2009 Perşembe 14:33

Meram Tıp'ta uluslararası toplantı

Meram Tıp'ta akraba evliliklerinde oluşan hastalıklar tartışıldı.
Avrupa’da 31, Türkiye’de ise ilk kez Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Primer İmmün Yetmezliklerin Tanı, Tedavi ve İzleminde Karşılaşılan Sorunlar’ konulu toplantıda, akraba evlilikleri nedeniyle çocuklara geçen ve gelişim geriliğine neden olan bağışıklık yetmezlik hastalıkları ele alındı.
 
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bilim Dalı ile  Avrupa Ümmin Yetmezlik Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Primer İmmün Yetmezliklerin Tanı, Tedavi ve İzleminde Karşılaşılan Sorunlar’ konulu toplantı Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin yanı sıra Almanya ve Macaristan’dan da öğretim üyeleri katıldı. Toplantıyı Selçuk Üniversitesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Koç ile Çapa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkiye Ümmin Yetmezlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz yönetti.
 
Toplantıda söz alan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Reisli, “Akraba evliliği ülkemizde çok görülüyor. Bu da bazı hastalıkların kalıtsal olarak aileden çocuğa geçmesine neden oluyor. Kalıtsal olarak geçen bu hastalıklarda erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Tanı ve tedavide gecikme sık karşılaşılan bir sorun. Bu sorunu en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Hastalık ülkemizde özellikle Konya’da ortalama 10’uncu ayda teşhis edilirken, Avrupa’da 2-3 ay içerisinde teşhis konuyor. Teşhisin gecikmesi durumunda ise hasta ne yazık ki  1 - 2 yılda kaybedilebiliyor. Erken teşhisle hasta daha uzun yaşayabiliyor. Bu toplantının en büyük sorunumuz olan geç teşhis konusuna dikkat çekeceğine inanıyorum.” dedi.

         

Bir gün süren toplantı sonunda hekimlerin bağışıklık yetmezlik hastalıkları karşısında daha dikkatli davranarak, hastalığa erken teşhis koymalarının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA