• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram Kurban Bayramına hazır
15 Ağustos 2018 Çarşamba 15:09

Meram Kurban Bayramına hazır

Meram Belediyesi tarafından Loras Mahallesinde kurulan kurban satış yeri hizmet vermeye başladı.

Meram Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sorunsuz bir bayram  geçirmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Loras Mahallesi Bahçelievler Caddesi’nde bulunan Meram Belediyesi Asfalt Şantiyesi’nin yanında kurulan kurban satış yeri tam kapasite ile hizmet vermeye başladı. Satış bölgesinde hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanların kontrolü veteriner hekimler tarafından yapılıyor.

KURBAN SATIŞ YERİ LORAS MAHALLESİ’NDE 

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Meram bölgesinde belirlenen bu yerin dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca; “Satış amacıyla getirilen hayvanların sevk belgeleri, kulak küpeleri ve Pasaportlarının bulunması, dişi hayvanların, serbest veteriner hekimlerden alınmış damızlık değeri taşmadığına dair Veteriner Hekim Raporunu giriş esnasında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Kurban Satış Yerinde kontrol amacıyla 24 saat hizmet veren Veteriner Hekimler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımız kurban alırken kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptırabileceklerdir” denildi.

Sıra

Adı

Adresi

1

Meram Belediyesi Kurban Satış Yeri

Loras Mahallesi Bahçelievler Caddesi Meram Belediyesi Asfalt Şantiyesi Yanı

                                            Meram/KONYA

RAHAT VE HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Gerekli bütün önlemleri alan Meram Belediyesine bağlı zabıta ve sağlık ekipleri, kurban bayramına kadar satış yerlerinde hizmet verecek. Kurban satış alanının alım ve satım yapacak tüm vatandaşların ihtiyacına cevap verecek şekilde tüm düzenlemeler de gerçekleştirildi. Pazar alanına veteriner kontrolünde hayvan alımı gerçekleştirilirken zabıta ekipleri pazardaki düzenin korunması için çalışıyor. 

KURBAN KESİM YERLERİ BAYRAMA HAZIR

Meram’da ayrıca, kurban kesim yerleri de bayram öncesi hazır hale getirildi. Kurban kesimi yapılabilecek yerler ise Meram Belediyesi tarafından şu şekilde belirlendi. şu şekilde belirlendi; Kurban Satış Yeri Yanı, Melikşah Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Arif Bilge Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Meram Toki Semt Pazarı. Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden kesimler ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise; “ Tahsis edilen kesim yerlerinin dışında halkımızın İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararına uygun olan yerlerde kurban kesimine müsaade edilecektir. Vatandaşlarımızca kurbanlık hayvan alırken;  kulak küpesi ve pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış ve yaşları kurban olmaya uygun olmayan, tüyleri karışık olan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan ve kurbanlık vasfını taşımayan hayvanlara dikkat etmeleri tavsiye edilmektedir” denildi.

KURBAN SATIŞ YERLERİ;

Sıra

Adı

Adresi

1

Kurban Satış Yeri Yanı

Loras Mahallesi Bahçelievler Caddesi Asfalt Şantiyesi Yanı            Meram

2

Melikşah Semt Pazarı

Melikşah Mah.   Meram

3

Aşkan Semt Pazarı

Aşkan Mah.        Meram

4

Arif Bilge Semt Pazarı

Arif Bilge Mah.  Meram

5

Kalfalar Semt Pazarı

Kalfalar Mah.     Meram

6

Meram Toki Semt Pazarı

Gödene Mah.      Meram

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA