• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram Halk Toplantıları başladı
16 Ocak 2017 Pazartesi 14:23

Meram Halk Toplantıları başladı

Meram Halk Toplantıları’nın ilki Meram Kaymakamı Resul Çelik ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Vatandaşların sorunlarına daha hızlı çözüm üretmek amacıyla Meram Kaymakamlığı ve Meram Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Meram Halk Toplantıları’nın ilki Augustus Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Havzan, Mamuriye, Abdülaziz, Şeyh Sadrettin ve Öğretmenevleri mahalle muhtarları, mahalle temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

1-208.jpg

Halk toplantıları hakkında bilgi veren Meram Kaymakamı Resul Çelik, “Değişik vesilelerle muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu vesileyle sizlerin istek ve taleplerinizi yüz yüze görüşmek suretiyle alacağız. Bundan sonraki planlamalarımızda ve alacağımız kararlarda sizin bize ilettiklerinizin tamamen yolumuzu göstereceğinden emin olabilirsiniz.

Toplantılarımızın Meram için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Halk Toplantıları’nın ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu toplantıların çok verimli olacağına inanıyorum. Kaymakamlığımızın ve belediyemizin iş birliğiyle yapılan bu toplantıların; vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm açısından daha etkili olacaktır” dedi.

4-049.jpg

ÇOK BEREKETLİ BİR KIŞ YAŞIYORUZ

Bu sene oldukça bereketli bir kış yaşandığına dikkat çeken Başkan Toru ise, “İlk yağıştan itibaren 55 ayrı ekibimiz 24 saat esasına göre vardiyalı olarak sahada görev yaptı. Ama kar yağışı sürekli devam ettiği için açılan yolların tekrar tekrar açılması gerekti. Belediyemizin sorumluluğundaki cadde ve sokakları ekiplerimiz toplam 7 defa açmak durumunda kaldı. Ayrıca okullarımızın bahçelerini de 3 kez temizledik. Basit bir örnek vereyim; Muhacir Pazarı’nın çatısını temizleme işini ihale ettik. 16 kişi 4 günde temizleyebildi ve 110 kamyon kar çıktı. Belediyemizin ekiplerine ilaveten piyasadan kepçe, greyder vb. iş makinelerini kiralama yoluna gittik. Kiraladığımız 35 ekip, belediye ekiplerimizle birlikte kar temizleme çalışmalarına katıldı” dedi.

Başkan Toru, toplantıya katılan 5 mahallede yapacakları projeler hakkında da bilgi verdi.

Daha sonra mahalle muhtarları, mahalle temsilcileri ve vatandaşlar istek ve taleplerini ilettiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA