• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram Belediyesinden Türkçe konulu konferans
01 Mart 2012 Perşembe 12:13

Meram Belediyesi'nden Türkçe konulu konferans

Meram Belediyesi tarafından Türkçe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım sloganıyla düzenlenen Yüzde Yüz Türkçe konulu konferans, yarın (2 Mart 2012) Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
Meram Belediyesi tarafından ‘Türkçe Konuşacaksak Türk’çe Konuşalım’ sloganıyla düzenlenen “Yüzde Yüz Türkçe” konulu konferans, yarın (2 Mart  2012) Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Okutmanı Şakir Tuncay Uyaroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı program saat 19.30’da başlayacak.  
Programa tüm Konyalılar’ı davet eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bir milleti diğer milletlerden ayıran en önemli fark o milletin kendi kültürüdür. Kültürü oluşturan unsurların en başında da dil gelir. Dilin zenginliği milletin kültürel zenginliğine de yansır. Bizim dilimiz bu konuda hem malzeme hem de dil ustalarımız bakımından son derece zengin ve mükemmeldir. Yüzyıllardır dünyada en çok konuşulan dillerin başında gelen Türkçemiz bugün başka dillerin ve kültürlerin etkisi altında kalarak yozlaşma tehlikesi içindedir. Özellikle yeni yetişen nesil, iletişim imkanlarının artması, internet kullanımının çok hızlı gelişmesi neticesinde dilimizin zenginliklerine, deyimlerimize, atasözlerimize yabancılaşmaktadır. Dilimizi titiz bir şekilde korumalı ve bir sonraki nesle aynen aktarmalıyız. Bu kapsamda kıymetli akademisyenimiz Şakir Tuncay Uyaroğlu’nun, dilimizin inceliklerini ve önemini  "Yüzde Yüz Türkçe" başlıklı sunumuyla anlatacağı programa tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA