• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meram, AB projelerinden daha çok yararlanmak istiyor
30 Haziran 2009 Salı 11:41

Meram, AB projelerinden daha çok yararlanmak istiyor

Meram Kent Konseyi Birinci Genel Kurulu Konevi Kültür Merkezinde yapıldı.

Meram Kent Konseyi Birinci Genel Kurulu Konevi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, oy birliğiyle Meram Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

Kent Konseyi’nin var oluş amacının, kentin yönetimine talip olan insanların elini güçlendirmek olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Gerek Kent Konseyi içinden gerekse konsey dışından gelecek tekliflere her zaman açığız. Bu ilçe bizim, bu il bizim ve bu ülke bizim. Bu nedenle hangi siyasi görüşe bağlı olursa olsun ilçemize değer katacak her türlü projeyi elbirliği içinde hayata geçirmeye hazırız” dedi.

Ayrıca başkan Kalaycı, AB hibe projelerinden daha fazla pay alabilmek için yeni bir oluşum içine girdiklerini belirterek, AB, TÜBİTAK ve DPT projelerine müracaat etmek için de yeni bir birim oluşturduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından önce Meram Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi. Daha sonra ise yapılan seçimde Başkan Kalaycı, oybirliğiyle Meram Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Genel kurulda Meram Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliklerine Başkan Kalaycı ile birlikte ekonomik kuruluşlar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve muhtarlardan oluşan toplam 19 kişi seçildi. Kent Konseyi bünyesinde 7 farklı çalışma grubu oluşturulması oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA