• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Merakla beklenen soruya cevap
06 Ocak 2013 Pazar 10:38

Merakla beklenen soruya cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, atanamayan öğretmenlerin durumu ile eş tayini konusunda Başbakan Erdoğan ile görüştü.
Detayları twitter'daki hesabından duyuran Çelik, Şubat ayında atama yapılmayacağını, eş durumu atamaları için de umutlu olduğunu yazdı.
Hüseyin Çelik'ten atama bekleyen öğretmenler için Erdoğan ile görüştü. Talepleri Erdoğan'a ileten Çelik, görüşmenin detaylarını twitter hesabından paylaştı. İşte Çelik'in öğretmen adaylarını üzen o açıklaması;
- "Söz verdiğim üzere,eş durumundan tayin talep eden öğretmenlerin ve Şubat'ta atama bekleyen adayların beklentilerini Sn.Başbakan'a arz ettim."
 - "Sn. Başbakan KHK'nin yılda bir kez öğretmen ataması yapılması şeklinde düzenlendiğini ve tüm hazırlıkların buna göre yapıldığını söyledi."
- "Bu Şubat'ta atama yapılmayacağı anlamına geliyor. Beklenti içinde olan adaylar adına üzgünüm."
- "Sn. Başbakanımız, eş durumu tayinlerinde aile bütünlüğü meselesine verdiği önemi belirterek azami hassasiyetin gösterilmesini emredecektir."

ÖĞRETMEN ATAMASI YOK!
Milli Eğitim Bakanı Dinçer ise, dün yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarında ''Şubat ataması'' diye bir atamanın söz konusu olmadığını belirterek, ''Temmuz ayında 15 branşta öğretmenler için alan sınavı yapacağız. O alan sınavından sonra öğretmen seçimine yönelik uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla da Ağustos ayına kadar atamamız olmayacak. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'na verilecek kadro bizim ihtiyacımızı karşılayacak durumda değil. Bizim istediğimiz kadronun ihtiyacımıza cevap verecek sayıda olabilmesi için belki Haziran ayına doğru yeni bir kanun çıkarmak gerekecek'' demişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA