• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Menderes mezarı başında anıldı
16 Eylül 2012 Pazar 15:56

Menderes mezarı başında anıldı

Eski başbakanlardan Adnan Menderes adına, ölümünün 51. yılında mezarı başında tören düzenlendi ve Sultanahmet Camisi'nde mevlit okutuldu.
Gazeteci ve Yazarlar Vakfı tarafından Topkapı'daki Anıt Mezarda düzenlenen törene, duaların okunmasıyla başlandı.
Törende konuşan Menderes'in gelini Ümran Menderes, Türkiye'de artık ihtilallerin sorgulanır hale geldiğini, bunun da çok önemli olduğunu kaydetti.
''Aradan bunca yıl geçmesine karşın Türkiye demokrasi şehitlerini unutmadı'' diyen Ümran Menderes, her geçen yıl ilgi ve sevginin artarak devam ettiğini gördüklerini vurguladı.
Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ise merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının sadece bedenen bu dünyadan ayrıldığını, halkın gönlünde sevgilerinin devam ettiğini belirtti.
Merhum Adnan Menderes'in icraatlarıyla ülkenin her karışını kucakladığını vurgulayan Yeşil ''Millet de kendi değerlerine bu kadar barışık olan Menderes'e kalbini açtı. Menderes yaptıklarıyla her zaman milletinin kalbinde unutulmayacak bir yere sahiptir. Onu, saygı ve rahmetle anıyoruz'' dedi.
Mevlide, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile AK Parti'ye geçen eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu da katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA