• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEMURLARA MÜJDE
13 Haziran 2014 Cuma 12:21

MEMURLARA MÜJDE

30'u bulan büyükşehir belediyelerinde sınırların genişlemesi nedeniyle harcırah alamayan memurların sorunu TBMM'ye sunulacak düzenlemeyle giderilecek.

Memur atamalarında 'memuriyet mahalli' kavramı sayıları 30'a çıkan büyükşehir belediyelerinin sınırlarının genişlemesi nedeniyle değişince harcırah alamayan memurların sorunu çözülüyor. Büyükşehir belediyesi sayısı arttıkça, buralarda görev yapan memur atamalarında harcırah ödenmemeye başladı. Buna son verecek düzenleme TBMM'de bulunan 'Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ekleniyor.

HARCIRAHIN KAPSAMI BÜYÜYOR

Büyükşehirlerin sayısı 30'a çıkarken memurların denetim görevlerinde aldıkları harcırahta da sıkıntı oluşmaya başlamıştı. Çünkü memurun atandığı yer merkeze ne kadar uzak olursa olsun, büyükşehir sınırları içinde olması nedeniyle ve büyükşehir belediyesinin hizmet götürdüğü sınırlar içerisinde kalmasından dolayı harcırah alınması söz konusu olmuyordu. Düzenleme ile 6245 Sayılı Harcırah Kanununun 'Tarifler' başlıklı 3'üncü maddesinde 'Memuriyet mahalli' olarak ifade edilen alan genişletilecek.

'Afkolik' yine ödemeyecek

Hükümetin esnaf, zanaatkar, KOBİ gibi kesimlerin borçlarını ödemelerini kolaylaştıran düzenlemesi bir başka gerçeği ortaya çıkardı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nu bilgilendiren Maliye Bakanlığı bürokratların, 'Mükellefler neden ödemiyor' sorusuna cevapları dikkat çekti. Bürokratlar, 'Kesinleşmiş alacakta uzun yıllardır iflas etmiş ancak, mükellefiyeti süren kesimler de var. Bunların baştan beri gelen borçları var, her defasında bu mükellefler yapılandırmalara başvuruyor ancak ödeme yapmıyorlar' diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA