• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memura yeni yılda geçici zam
23 Aralık 2011 Cuma 09:29

Memura yeni yılda geçici zam

Meclis tatile girince memurun yeni yıl zammı netleşmedi. Ara formül bulundu, memura geçici zam verilecek
 
Yeni yıl için geri sayım başlarken memurun 15 Ocak'ta alacağı zamlı maaş henüz netleşmedi. Toplu sözleşme yetişmeyeceği için memura ara formül uygulanacak.
 
Buna göre, Bütçe Kanunu'nun Bakanlar Kurulu'na verdiği yetkiye dayanılarak memura geçici bir zam belirlenecek. Ardından tahminen Mart'ta yapılacak toplu sözleşme ile gerçek zam, pazarlık sonucu tespit edilecek. Belirlenecek bu oran, 1 Ocak'tan geçerli olacak. Bütçe kanunu ile verilen geçici zammın üstüne, masada karara varılan zam miktarı eklenecek. Aradaki fark, memura geriye dönük olarak ödenecek.

'ÖZEL EMEKLİLİK'
 
Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürerken dün gece geç saatlerde verilen bir önerge ile milletvekillerine özel emeklilik sağlayan 5. madde değiştirildi. Yeni madde ile emeklilik prim gününü doldurmuş ve emeklilik koşullarını taşıyan 2 yıl milletvekilliği yapanlar, emekli sandığı üzerinden emeklilik hakkını elde edecekler.
 
İŞSİZ VEKİLE PRİM
 
Genel Kurul'da verilen bir başka önerge ise işsiz milletvekillerine yönelik oldu. Dışarıdan bakan olarak atanan ya da milletvekilliği yapmış ancak çalışmayan kişilerin, işsiz kalmalarının ardından 30 gün içinde başvurmaları halinde, sigorta primleri TBMM Bütçesi'nden ödenecek. Bu ödeme 4 yıl boyunca devam ettirilecek. Bu süre içinde işsiz vekil bir işe girip çalışmaya başlarsa prim ödeme farklı hale gelecek. Yine bu 4 yıl içinde emekli olmaya hak kazanırsa ödeme durdurulacak. Meclis'te grubu bulanan bütün partiler oy birliği ile madde haline getirilen önergelere destek verdi....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA