• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memura şok
15 Ağustos 2010 Pazar 14:24

Memura şok

Seyyanen zam reddedildi

Hükümet ve memur görüşmesinin ilk turunda seyyanen zam talebi reddedildi.

KESK heyeti, hükümete toplu sözleşme yapmak üzere ekim ayında tekrar bir araya gelme önerisinde bulundu.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplu görüşmelerin başlamasından yaklaşık 2 saat sonra KESK heyeti toplantı devam ederken dışarı çıktı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, yaptığı açıklamada, toplantıda artık toplu görüşme döneminin kapatılması gerektiğini ifade ettiklerini ve toplu sözleşme yapma çağrısında bulunduklarını söyledi.

Evren, bugün toplantıyı kapatıp referandumdan sonra ekim ayında toplu sözleşme yapmak üzere yeniden bir araya gelme önerisinde bulunduklarını kaydetti.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu doğrultusunda toplantıya devam edilmesi gerektiğini dile getirdiğini anlatan Evren, bunun üzerine 300 liralık seyyanen zam talebini görüşmek istediklerini, bunun da kabul edilmediğini bildirdi.

Evren, bu koşullarda gerçek bir toplu pazarlık yapmak mümkün olmadığı için görüşmeden ayrıldıklarını ve Bakan Yazıcı'dan tekliflerine getireceği yanıtı beklediklerini sözlerine ekledi.

KESK heyetinin dışarı çıkmasının ardından toplantıya ara verildi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Toplu sözleşme hakkının referanduma bağlı kalınarak gündeme taşınması kamu çalışanlarını referandumda baskı altına almak anlamına gelebilecek bir uygulamadır'' dedi.

Akyıldız, toplantının sona ermesinin ardından Başbakanlık binası önünde yaptığı açıklamada, toplantının KESK Genel Başkanı Sami Evren'in toplu sözleşmeyle ilgili talebinin değerlendirilmesi için 18 Ağustosa ertelendiğini söyledi.

Kamu-Sen olarak bu konudaki gelişmeleri kabul etmediklerini belirten Akyıldız, kamu çalışanlarının, Anayasa'nın 90. maddesi çerçevesinde toplu sözleşme hakkının olduğunu kaydetti. Akyıldız, ''Toplu sözleşme hakkının referanduma bağlı kalınarak gündeme taşınması kamu çalışanlarını referandumda baskı altına almak anlamına gelebilecek bir uygulamadır'' dedi.

Akyıldız, şöyle konuştu:

''Kamu çalışanları adına toplu sözleşme yapılması hedefleniyorsa ve bu konuda bir eğilim ortaya çıkıyorsa, bir samimiyet söz konusuysa 12 Eylülden sonra yapılacak bir toplu sözleşmeyle şu an yapılacak toplu sözleşme arasında ne fark var? Hangi hukuki dayanak söz konusu olacaktır? Onun için siyasi irade samimi olmalıdır.

Diyoruz ki, referanduma bağlı olmadan var olan hakların kullanılması konusunda bugüne kadar tavrı olan sendikalarımızı, şimdi yapılmak istenen referanduma baskı unsuru olarak bu konuyu kullanmak isteyenlere karşı malzeme olmaktan kurtulmalıdırlar. Toplu sözleşme yapmak isteyenler, bu toplu görüşme sonucunun, referandum sonucu ne olursa olsun müzakereler sonucunda varılacak mutabakatın toplu sözleşme niteliğinde olduğunu kabul etmesi yeterlidir. İşi uzatarak bu noktaya taşımak, bize göre konuyu sulandırmaktan öte bir uygulama değildir. Çarşamba günü bu konuyu yeniden görüşeceğiz.''

Referanduma bağlı olmaksızın yapılacak toplu sözleşme çalışmalarına Kamu-Sen olarak her zaman destek vereceklerini belirten Akyıldız, ''Referandumun öne çıkarıldığı bir uygulama konusunda endişe duymaktayız. Sayın Bakan bu konuda söz vermelidir. 'Referandum hayır da çıksa, evet de çıksa toplu sözleşme yapılacaktır' sözü verilmelidir'' diye konuştu.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sendikaların toplu sözleşme önerisini 18 Ağustos'ta ele alacaklarını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA