• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmetçikler sahnede!
14 Mart 2009 Cumartesi 14:06

Mehmetçikler sahnede!

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferindeki kahramanlıkları anlatan Adı Mehmet adlı tiyatro sahneleniyor.
Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi’ndeki kahramanlıkları anlatan “Adı Mehmet” adlı tiyatro sahneleniyor.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Çanakkale Zaferi yıl dönümlerinde her yıl bir gelenek haline getirdikleri “Adı Mehmet”i on binlerce Konyalı’nın izlediğini hatırlatarak, “Her yıl binlerce insanımız bu oyunu izlemek için Konevi Kültür Merkezimizi lebalep doldurdu. Bir o kadar insan da maalesef aşırı izdiham nedeniyle daha sonraki programlarda tiyatroyu izleme arzusuyla salondan ayrıldı. “Adı Mehmet” bu yıl da yine izleyici ile buluşuyor. Bütün hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.
 
Çanakkale Zaferi’nin bu milletin tarihinde çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Tuzcuoğlu, “Bu kadar onurlu bir savaş o tarihten sonra dünya tarihinde henüz yaşanmamıştır. Bu onur Türk milletine ait bir onurdur ve bu ruh milletimize ait bir ruhtur. Bu ruh hiçbir zaman yok olmamış ve hiçbir zaman kaybolmayacaktır” diye konuştu.
Çok uzun süren bir hazırlık döneminden sonra sahneye uyarlanan “Adı Mehmet”te, Kınalı Ali, Maraşlı Yusuf ve Hasan Ethem gibi binlerce Mehmet’in Çanakkale’yi geçilmez yapan kahramanlıkları anlatılıyor.
15 Mart Pazar günü 13.00’da bu yıl ilk kez sahnelenecek 2 perdelik oyun, 16, 17 ve 18 Mart tarihlerinde ise saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde sahneye çıkıyor
Çanakkale ruhunu az da olsa hissetmek isteyenler “Adı Mehmet” adlı tiyatro oyununu yine ücretsiz olarak izleyebilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA