• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet Görmez uyardı
19 Temmuz 2012 Perşembe 13:20

Mehmet Görmez uyardı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl Ramazan ayının temasının 'Selamın yaygınlaşması' olduğunu söyledi.

Ramazan'da dikkat edilecek en önemli hususun Ramazan'ı değiştirmemek olduğunu ifade eden Görmez, "Ramazan'da mutlaka bir coşku olacaktır. Ama bu coşku ibadetin coşkusu olacaktır. Bu coşkuyu asla bir eğlenceye, bir gösteriye dönüştürmemek gerekir." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Çapa Yayınevi'nin açılış törenine katılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, açılışın ardından yayın evini gezdi. Basın mensuplarının Ramazan ile ilgili sorularını cevaplayan Görmez, bu sene Ramazan için 'Selamın yaygınlaşması'nı tema edindiklerini belirtti. "İnsan ilişkilerinde bireyselleşmenin öne çıktığı bir dönemi yaşıyoruz." diyen Görmez, "İnsanların birbirinden bir küçük selamı esirgediği bir zamanda yaşıyoruz. Selam vermeyi külfet sandığımız zamanlar oluyor. Ramazan'ın bu manevi atmosferinde bencilliğimizden kurtularak birbirimizi düşündüğümüzü ifade etmek için sevgi ve barışı sağlamak için selamı yaygınlaştırmak istiyoruz." diye konuştu.

Bu sene dikkat edilecek en önemli hususun Ramazan'ı değiştirmemeye çalışmak olduğunu vurgulayan Görmez, "Ramazan'ın ruhaniyetine ve maneviyatına teslim olmak gerekiyor. Ramazan'la değişmek diyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, "Eğlencelerin abartıldığına yönelik eleştirileriniz olmuştu. Eğlenceler çok mu abartılıyor?" şeklindeki sorusuna Görmez, "Ramazan'da mutlaka bir coşku olacaktır. Ama bu coşku ibadetin coşkusu olacaktır. Bu coşkuyu asla bir eğlenceye, bir reklama, bir tanıtıma bir gösteriye dönüştürmemek gerekir. Orucun ve Ramazan'ın her mümine kazandırmak istediği en önemli haslet; tevazudur. Bu tevazudan ayrılmamak, Ramazan'ı, iftar sofralarını bir şatafata dönüştürmemek, bir israfa dönüştürmemek hepimizin en önemli vazifesi olacaktır." cevabını verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA