• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet Akif unutturuldu!
15 Ağustos 2011 Pazartesi 12:01

'Mehmet Akif unutturuldu!'

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Yenilmezle Meramda İftar Sofrası programında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Konya TV, Sun TV, KTV ve ÜNTV tarafından canlı olarak yayınlanan programın dünkü konukları Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Konya Şube Başkanı Bekir Şahin ile S.Ü. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Gür’dü.

Prof. Dr. Alim Gür, Mehmet Akif’in hem Safahat’ında hem de farklı mecmualardaki yazılarında birlik ve beraberliğe vurgu yaptığını hatırlatarak, “O, milliyet kavramını benimserken kavmiyet(ırkçılık)e ise karşı çıkmıştır. Toplumda fitne ve fesat çıkarmaya çalışanlara ağır cevaplar vermiştir. Safahat’ın birçok mısrası ya Kur’an-ı Kerim’in tercümesi ya da hadislerden oluşmaktadır.” dedi.

“MEHMET AKİF UNUTTURULDU”
TYB Konya Şube Başkanı Bekir Şahin ise, 2011 yılının Mehmet Akif yılı ilan edilmesinin önemi hakkında şunları söyledi: “Mehmet Akif çok yönlü bir insandı. Veterinerdi, şairdi, sporcuydu, müfessirdi ve bunlardan öte vatan aşkıyla yanan biriydi. Gençliğimize yeterince tanıtılamadı. 1986’da resmi olarak ölümünün 50. yıldönümünde bir anma programı yapıldı. Ancak 51. ölüm yıldönümü unutuldu. Adeta birileri Akif’i unutmaya ve unutturmaya gayret etti. 2011 yılının Mehmet Akif yılı ilan edilmesinden dolayı TBMM’ye ve başbakanımıza teşekkür ediyoruz.”

Milli Mücadele döneminde Mehmet Akif’in şehir şehir dolaşarak insanlara birlik ve beraberliğin önemini anlattığını kaydeden Şahin, “Onun mesajları yeterince anlaşılabilseydi bugün terör olmazdı” dedi. 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahin, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nin de çalışmalarını anlattı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA