• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehir, 100 depremzedeyi evlendiriyor
18 Kasım 2011 Cuma 12:38

'Mehir', 100 depremzedeyi evlendiriyor

Mehir Vakfı, Van'da nişanlanan ancak depremler nedeniyle evlenemeyen 100 çiftin evlilik hasretini ''Van'da düğünümüz var'' sloganıyla sona erdirecek.
Mehir Vakfı, Van'da nişanlanan ancak depremler nedeniyle evlenemeyen 100 çiftin evlilik hasretini ''Van'da düğünümüz var'' sloganıyla sona erdirecek.
Mehir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdemir, ''Van'da düğünümüz var'' sloganıyla gerçekleştireceği projeyle, maddi durumu iyi olmayan gençleri evlendireceklerini söyledi.

Van'da meydana gelen depremlerin tüm dünyayı olduğu gibi kendilerini de üzdüğünü ifade eden Özdemir, ''Allah bu tür felaketleri hiç bir ülkeye bir daha yaşatmasın. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz... Yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ediyoruz'' dedi.

Japonya'dan Almanya'ya, ABD'den Güney Kore'ye dünyanın her yerinden Van'daki depremzedelere yardım ulaştığını hatırlatan Özdemir, ''Biz de Konya merkezli evlendirme faaliyetiyle uğraşan bir vakıf olarak ilgi alanı ve amacı olan bir hizmeti Van'a taşımak istedik. Bu noktada AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya Bey bizimle irtibata geçerek, Van'daki durumu izah ettiler ve orada depremden önce nişanlanmış yüzlerce gencin olduğunu ifade ettiler. Vakıf olarak depremlerle birlikte nişanlanan ancak evlenemeyen ve ekonomik güçlerini kaybeden genç kardeşlerimizin evlilik hasretlerini Mayıs-Haziran 2012'de havaların ısınmasıyla birlikte sonlandıracağız. Kampanyamızı başlattık ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu gençlerimizin mutlu yuva kurmalarını sağlayacağız'' diye konuştu.
   
Van'ın örf ve adetlerine göre düğünleri yapılacak
   
Özdemir, ayni ve nakdi yardımlar şeklinde 100 çiftin Van'ın örf ve adetlerine uygun bir şekilde düğünlerini yapmaya çalışacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu noktada Van Valiliği, Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla önümüzdeki günlerde görüşmelerimizi başlatacağız. Onların tavsiyeleriyle bizim tecrübelerimizi birleştirerek 100 gencimizin düğünlerini yapacağız. Konya-Van kardeşliğinin teyidine büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Van Doğu'muzun bir incisi, güzelliği... İnanıyorum ki; necip Türk milleti maddi ve manevi destekleriyle Van'ı eski haline, o güzel günlerine tekrar dönmesini sağlayacaktır.''
   
Her çifte 75 çeşit eşya yardımı
   
Daha önce yaptıkları düğünlerde evlendirmeye karar verdikleri çiftlere 50 çeşit eşya yardımında bulunduklarını anımsatan Özdemir, Van'ın özel durumundan dolayı bu eşya sayısını 75'e çıkardıklarını vurguladı.

Çiftlere yüzüğünden çeyiz sandığına, ayakkabıdan damatlığa, duvaktan gelinliğe 75 çeşit eşya yardımında bulunacaklarını söyleyen Özdemir, ''Yatak odası, çek yat, halı, yolluk, bornoz, kol saati, yüzük, pardesü, kaban, takım elbisesi gibi 75 parça eşya vereceğiz. Eşyaların hepsi de kaliteli'' dedi.
   
Çiftlerin anne ve babaları da düşünüldü
   
Bu düğünde damat ve gelin adaylarının anne ve babalarını da düşündüklerini aktaran Özdemir, şöyle devam etti:

''Evlendireceğimiz genç çiftlerin anne ve babalarının da giyimlerini üstleneceğiz. Onları ailecek düğüne hazırlamış olacağız. Moral ve motivasyonlarıyla hepsinin düğün yaptıklarını hissetmelerini sağlayacağız. Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi ve Mehir Vakfı işbirliğiyle Van'da nişanlanmış ama maddi imkanını kaybetmiş 100 çiftimizin düğünlerini toplu düğün şeklinde yapacağız'' diye konuştu.

100 çifte toplamda 11 bin kalem eşya yardımında bulunacaklarını ve 7 tırla bölgeye bunların götürüleceğini bildiren Özdemir, hayırseverlerin daha önce olduğu gibi şimdi de Van'daki gençlerin yardımına koşacağına yürekten inandığını sözlerine ekledi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA