• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Medya kuruluşları büyük destek verdi
26 Aralık 2012 Çarşamba 15:49

Medya kuruluşları büyük destek verdi

Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına, medya kuruluşları büyük destek verdi.
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' sloganıyla 200'den fazla sivil toplum kuruluşunun (STK) katıldığı kampanyanın ertelenen basın duyurusundan bir gün sonra, Bakanlar Kurulu kararı ile Suriye'ye 50 bin ton ekmeklik buğday hibe edilmesi kararı alındığını kaydetti.
Aynı gün Diyanet Vakfı'nın da bu kampanyaya katılma kararı aldığını ve Cuma namazından sonra Türkiye'deki 85 bin camide Suriye için yardım toplanacağını belirten İşbilir, ''Kızılay ve AFAD zaten yardım yapıyordu. Bu kampanyaya da yol göstererek destek olacaklar. Gün geçtikçe diğer STK'lardan da kampanyaya destek olma talepleri geliyor'' ifadelerini kullandı.
Kampanyanın sivil toplum koordinasyon sorumlusu İşbilir, medyadan da destek geldiğini söyleyerek, ufak istisnalar hariç tüm medya gruplarının kampanya için birleştiklerini belirtti.
''Kampanyanın boyutu değişmiş durumda'' diyen İşbilir, hükümetin de sivil inisiyatifin önünü açtığını, bunun da Suriye'ye yönelik yardımın niteliği ve niceliğini arttırmasını umduklarını ifade etti.
Toplumda farkındalık oluşacak
Bütün STK'ların ve medya kuruluşlarının katılımının toplumda büyük bir insani yardım farkındalığı oluşturacağını vurgulayan İşbilir, şunları söyledi:
''Suriye'de muhacir durumunda 4,5 milyon mağdur var. Bu yardımların Suriye'nin içlerine kadar ulaştırılması gerekiyor. Bütün STK'ların bir arada görünmesi, medyayı ciddi anlamda tetikleyecek. Böylece toplumda büyük bir insani yardım farkındalığı ve bilinci oluşacak. Bize Suriye'deki Ermeni, Nusayri, Hristiyan, Dürzi, Kürt ve Araplardan yardım talepleri geliyor. Hiçbir din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın buralara yardım göndereceğiz. Bu olayın hiçbir siyasi yönü yok, tamamen insani bir organizasyon.''
Yüreği Suriye için çarpan herkese davet
IDSB Genel Sekreteri Avukat Ali Kurt ise kampanyanın duyuru metninde şu ifadelere yer vermişti:
''2012 Aralık itibariyle Suriye'de milyonlarca insanın ekmek dahi bulamadığı, başını sokacağı, soğuktan korunacağı bir yer aradığı, ayağında ayakkabısı ve üstünde doğru dürüst elbisesi dahi olmayan çocuklarla sokaklarda kaldığı acı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yüreği Suriye için çarpan herkesi ''Suriye İçin bir Ekmek'' isimli kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.''
Sosyal medyadan destek
Merkezi Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www.suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com adreslerinden ulaşılan internet sitesi olan kampanya, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Gazetelerde yer bulan haberlerin yanı sıra, sosyal medyanın Türkiye gündeminde de kampanyanın sloganları üst sıralarda yer aldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA