• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Medine ticaretinin Konyalı duayeni
11 Mayıs 2016 Çarşamba 10:30

Medine ticaretinin Konyalı duayeni

Konyalıların yakından tanıdığı işadamı Kadir Dağlıkoca, tekstil işinin ardından yerleştiği Medine’de yaptığı toptancılıkla şehrin ticaretteki lideri haline geldi. Hediyelik ürünlerde hacıların bir numaralı tercihi haline gelen Kadir Dağlıkoca, dürüst çalışmanın başarıyı getirdiğini söyledi.

Konya’da özellikle tekstil ve okul formaları noktasında duayen bir isim olan Kadir Dağlıkoca, Türkiye’deki ticari gelişmeler ve ekonomik krizden dolayı sektör değiştirmek zorunda kaldı. Dağlıkoca,şuanda Medine’de bulunuyor ve Medine’nin en önemli hediyelik eşya toptancılığını yapıyor. Zemzem takımları, hediyelik biblo çeşitleri başta olmak üzere yüzlerce çeşit ürünle Medine’de toptancılığını devam ettirdiğini ifade eden Kadir Dağlıkoca, “Uzun gayretler sonucunda burada üretimde lider olduk. Ürünlerimiz Türkiye’de üretiliyor. Burada her ay 1 tır Türkiye’de üretilen ürünümüz satılıyor. Dürüst namuslu çalışmaya gayret ediyoruz. Çokça üretip çokça sattığımız için hesaplı veriyoruz. Karşılığını da alıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN FAHRİ BÜYÜKELÇİLİĞİNİ YAPIYOR

“Medine’ye gelen her umreci, her hacı bize uğrayarak hediyeliklerini alıyor. Türk oluşumuzdan dolayı onlarla rahatlıkla anlaşıyoruz. Çay, kahve ikram ediyoruz” diyen Konyalı Kadir Dağlıkoca bir nevi Türkiye’nin fahri büyükelçiliğini yapıyor. Dükkanın tabelasındaki "Konyalı Kadir" ibaresi de dikkat çekiyor.

“HEMŞEHRİLERİMİZLE HASRET GİDERİYORUZ”

Türkiye’den kutsal topraklara gelen sayısının artmasının kendi işlerini de büyük oranda arttırdığını söyleyen Dağlıkoca, “Bu sene örneğin Cumhurbaşkanımızın gönderdiği artı 40 bin kişilik kontenjan bizi biraz daha kamçıladı. İki kat daha fazla ürün sattık. Çok şükür işlerimizden memnunuz. Konya’daki yapmış olduğumuz kariyerimizden dolayı bütün Konyalılar bizimle haşır neşir oluyor. Onlara yardımcı oluyoruz ve hemşerilerimizle biz hasret gidermiş oluyoruz” dedi. Son olarak Konyaspor’un maçlarını Medine’den sürekli takip ettiğini vurgulayan Kadir Dağlıkoca, “En büyük arzumuz Konyaspor’umuzun sürekli ilk üçlere, ilk beşlere oynamasıdır. Spor denilince her şeyimizle Konyaspor’umuzu destekliyoruz. Üçüncülükle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA