• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEDİCANA’dan öğrencilere seminer
04 Mart 2014 Salı 13:46

MEDİCANA’dan öğrencilere seminer

Konya Medicana Hastanesi Yeşilay Haftası kapsamında 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı konusunda eğitim semineri düzenledi.
Konya Medicana Hastanesi, Özel Diltaş İlköğretim Okulu 1. kademe (1-5 sınıf) öğrencilerine madde bağımlılığı konusunda eğitim semineri düzenledi.
 
Öğrencilere uyuşturucu maddelerin insan bedenindeki etkilerini anlatan Medicana Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ak, “Bizi mutlu eden bazı hormonlar var. Normalde yemek yediğimiz zaman da bu hormonlar salgılanır. Sevdiğimiz bir filmi izlediğimizde de bu hormonlar salgılanır. Bunların doğal olarak salgılanmasında bir sıkıntı yok. Ama bir maddeyi alarak da bu maddeyi salgılatabiliyorsunuz. O şekilde olduğu zaman geçici bir mutluluk yaşıyorsunuz. Örneğin bir arabanın daha hızlı gitmesi için daha iyi bir performans göstermesi için katkı maddesi koyuyorsunuz. Ama bir müddet sonra katkı maddesinin fazla kullanmaktan dolayı arabanın motorunun ömrü tükeniyor. İnsanlar da mutlu olmak için bazı maddeler kullanıldığı zaman beyninde kalıcı hasarlar bırakabiliyor, çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor” dedi.
 
Öğrencileri Yeşilay’da görev yapmaya davet eden Yeşilay Konya Şube Başkanı Ali Sabri Pişkin de, “Sizler okulunuzda sınıfınızda evinizde zararlı alışkanlıkları olan, sigara içen, alkol kullanan, onlara sigara ve alkolün zararlarını anlatarak onları mücadeleye davet edeceksiniz. Sigara veya alkol kullanan ağabeyiniz, ablanız, anneniz, babanız varsa bugün eve gittiğinizde ‘Anne, baba artık ben sigaranın zararlarını öğrendim. Sigara sağlığımız için çok zararlıymış. O bakımdan kesinlikle bundan sonra benim yanımda ve evde sigara içmeyin’ diyeceksiniz. Onu sigaradan alkolden uzaklaştırma gayreti içine gireceksiniz” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA