• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEDAŞ özelleşince ortada kaldılar
17 Nisan 2010 Cumartesi 11:18

MEDAŞ özelleşince ortada kaldılar

MEDAŞ özelleştirilince, terörle mücadelede gazi olanların şirket bünyesinde kurduğu Ampute Futbol takımı ortada kaldı.
Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ) özelleştirilince, terörle mücadelede gazi olanların şirket bünyesinde kurduğu Ampute Futbol takımı ortada kaldı. Bir yıldır parklarda antrenman yapma uğraşı veren ampute takımı, son olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kapısını çaldı. Ancak valilik, 'kulübünüze kaynak bulamadık' cevabını verdi. MEDAŞ yetkilileri ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürüyor.
 
Terörle mücadelede kimi bastığı mayınla kolunu, bacağını kimi de başka bir uzvunu kaybederek gazi oldu. Hayata tutunmak için büyük uğraş verdiler. Uzun süre kimseyle konuşamayıp, sokağa çıkamadılar. Gaziler için kurulan ampute futbol ligi onları yeniden hayata döndürdü. Ancak mutlulukları kısa sürdü. Konyalı gazilerin 3 yıl önce MEDAŞ bünyesinde kurduğu ampute futbol takımı özelleştirme kurbanı oldu.
 
Şirketin yeni sahipleri spor kulüplerine kaynak ayıramayacağını belirterek kulübü lağvetti. Bir iş adamı ampute futbol takımı dışındaki kulübü satın aldı. Ancak ampute futbol takımına sahip çıkan olmadı.
 
Ampute futbol takımında oynayan Ali Aksoy, 1995 yılında Güneydoğu'da vatani görevini yaparken terör örgütü mensuplarının döşediği mayına basarak dizinden aşağısını kaybetmiş. 15 yıldır birçok zorluğa katlanarak hayata tutunmaya çalıştığını belirten Ali Aksoy, 'Kimsenin sahip çıkmaması bizi daha çok incitiyor' diyerek dert yanıyor. 2007 yılında futbol takımı kurduklarını anlatan Gazi Aksoy, "Ampute Ligi kurulduktan sonra iki maça çıktık. MEDAŞ özelleşince özel şirket bizi kapı dışarı attı. Engelliler ve gaziler olarak topluma adapte olmak istiyoruz. Antrenman yapamıyoruz. Kimse sahip çıkmıyor."diyor.
 
1994 yılında mayına basarak bacağını kaybeden Mustafa Karatekin de birçok girişimde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade ediyor.
 
VALİLİK DE SAPHİÇ ÇIKMADI İDDİASI
 
Kulübün lağvedilmesi üzerine Konya Valiliği'ne müracaat eden gaziler, buradan da 'kaynak bulamadık' cevabını aldı. Şehit kardeşi Cumali Özek de 16 kişilik takımın ortada kaldığını dile getirerek, birçok gazinin de takıma katılmak istediğini anlatıyor. Özek, kendi imkânlarıyla antrenman yapmaya çalıştıklarını belirterek şunları söylüyor:
"Bu vatan için gazi oldu arkadaşlarımıza birilerinin sahip çıkması lazım. Antalya valiliği, bedensel engelliler gücüne saha ve birçok yardım yapmış. Konya valiliği, özel idare bünyesinde faaliyet gösterme talebimize olumlu cevap vermedi."
 
Özelleştirme öncesi Medaş Spor Kulübü başkanlığını yapan Hakan Koçak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürüyor. Ampute futbol takımındaki oyuncuların kendilerinden sürekli para talep ettiğini iddia eden Hakan Koçak, şu açıklamada bulundu: "Kulüp bünyesinde birçok branş var. Bu branşlardan biri de ampute takımıydı. Lağv edilmeleri özelleştirmeyle ilgili değil. Lig kurulduktan sonra bizden para istediler. Antrenmanlara gidip gelmek için araç istediler. Genel müdürümüzle konuştuk. Genel müdürümüz bize, ' Ben problemlerle uğraşamam. Siz uğraşabilirseniz uğraşın. Çözebilirseniz çözün' dedi. Bazı futbolcular takımı bıraktığı için biz de ligden çekildik."
 
Ampute Futbol takımını çalıştıran ve kendisi de gazi olan Hakan Boran ise takımın lağvedilmesinin sebebinin özelleştirme olduğunu şu sözlerle doğruladı: "MEDAŞ özelleşince kulübü fesh etti. Kulübü başkası aldı. Özelleşince ben de MEDAŞ 'tan ayrıldım. Yeni alan kişiler 'Bizim sporla ilgilenecek durumumuz yok. MEDAŞ'ı yeni devraldık. İşimize odaklandık.'dediler. Sadece ampute değil tüm sporcular açıkta kaldı."
YORUMLAR
ampute
rahim güzel
sevgili metin kardeşim sen bu dogruları bizim yerimizede konşmuşsun şimdi hakan koçak söylesin 2006 dan bu yana medaşta görev yaptık en iyi şekilde temsil ettik bizim sayemizde ödüller alındı bunları neden konuşmuyor ve biz gazileri dilenci yapıyor konya şekerin bizlere verilen miktarı kasaya indirip bilgisayar kamerayı neden yazmıyorda bizim para istemişiz haberimiz olmayanı yazıyor lütfen açıklamasını yapsın şimdi sayglar.
188.3.80.133
ampute futbol
metin çetin
hakan koçak sizi şitdetle kınıyorum bu yalanlı kelimeleri sizin gibi bir insandan beklemezdik şirketinize iyi görünmek ve ordaki işinizde daha iyi bir yerlere gelmek için yazdınız zannedersem biz ler ne zaman lig kuruldu para verin dedik madem ölese lütfen soruma açıklık getirin biz amputenin leptobu ve kamerası aceba kulüpdemi yoksa heranki birinin evindemi lütfe açıklık istiyorum.futbol federasyonun bize deplasmana ankaraya giddigimiz yolluk harcira aceba kimin cebinde daha çok şeyler var ama ben sizin gibi küçülmek istemiyorum. bizler para düşkünü olsak 4 yıl cebimizden harcama yapmazdık sizde bilyorsunuz. manisa ankaraya 3 kez istanbul masrafları bize bügüne kadar medaştan olarak sadece ve sadece araç verildi.başka hiç bir yardımı olmadı bizim elimizden tutan destek veren konya ŞEKER RECEP KONUK BEY ve burdanda kendilerine bütün arkadaşlarım adınada teşekkür ederiz. saygılar sunuyor.
88.252.249.98
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA