• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclisten Mevka projelerine destek
02 Mayıs 2011 Pazartesi 16:27

Meclisten Mevka projelerine destek

Konya İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarında İl Özel İdaresinin 2010 Mali Yılı Bütçesinin Kesin Hesabını görüştü.

Konya İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarında İl Özel İdaresi’nin 2010 Mali Yılı Bütçesi’nin Kesin Hesabını görüştü. Kesin Hesabın Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Mevka Projelerine Özel İdare’den yüzde 25 destek kararı alındı.

Konya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına başladı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantının birinci birleşimine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi başkanlık etti. Selvi’nin Meclis’in ihtisas komisyonlarının çalışmaları ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdiği birinci birleşimde ilk olarak İl Özel İdaresi’nin 2010 Mali Yılı Bütçesi’nin Kesin Hesabı Divan Katibi Mustafa Özkan tarafından okundu. Özkan, 2010 yılı bütçesinin 83 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi. Kesin Hesap rakamları daha sonra Meclis üyelerinin müzakeresine açıldı. Kesin Hesap görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin bir başka önemli konusunu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (Mevka) ortak projelerine İl Özel İdaresi’nin yüzde 25’lik katkısı oluşturdu. Ortak proje sözleşmesi çerçevesinde Mevka’ya Özel İdare bütçesinden turizm bilgilendirme panoları ve yön levhaları ile Mevlana Müzesi teşhir ve tanzimi işi için yüzde 25’lik katkı üyelerin müzakeresine açıldı. Üyelerin konu hakkında görüş ve önerilerini bildirmelerinin ardından konu Turizm ile Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderildi. Projelere katkı konusu Mayıs ayında karara bağlanacak.

İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarının birinci birleşimi gündem maddeleriyle devam etti. Toplantının ikinci birleşimi 03 Mayıs 2011 Salı günü sabah 10.00’da yapılacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA