• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclisten kadına şiddete kınama
21 Temmuz 2011 Perşembe 12:51

Meclisten kadına şiddete kınama

İl Genel Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Safinaz İğneli, Konyada son günlerde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını kınadı. İğneli, sorunun çözümü için, şiddet gören...
İl Genel Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Safinaz İğneli, Konya’da son günlerde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını kınadı. İğneli, sorunun çözümü için, şiddet gören kadınların arayabileceği 110, 112, 155 benzeri acil telefon hattı kurulmasını önerdi.
“İnsanlar dövülerek terbiye edilmez” diyen İğneli, boşanma ve konuşarak anlaşma gibi medeni yollar varken, erkeğin şiddete başvurmasının barbarlık olduğunu vurguladı. Boşanma ile sonuçlanan evliliklerde kadına uygulanan şiddet ya da ölüm tehditlerinin son yıllarda artmasının erkeğin acizliğinden kaynaklandığına işaret eden İğneli, bunun önlenmesi için acil çözüm üretilmesi gerektiğini bildirdi.
İğneli, şöyle konuştu:
“Allah Teala, güçsüz birine el kaldıranı lanetliyor. Şiddeti, özellikle kadına yönelik şiddeti ancak aciz insanlar yapabilir. Şiddet aile içinde olmaması gereken bir şey. Konya’da son 15 gün içinde iki kadının şiddet görmesi ve bir tanesinin öldürülmesi, bizi son derece üzmüştür. Eşi tarafından av tüfeğiyle öldürülen ve sevgilisi tarafından 4 gün boyunca aç ve susuz bırakılıp şiddet gören kadınlar ülke gündemine oturdu. Daha önce doğu ve güneydoğu illerinde yaşanan töre ve namus cinayetlerinin diğer illerde artmasını tepkiyle karşılıyoruz. Böylesi bir şiddeti kabul edemeyiz”
Kadına yönelik şiddeti ve son günlerde yaşanan ölüm olaylarını şu an tatilde olan ve Eylül ayında açılacak Konya İl Genel Meclisi’nde de gündeme getireceğini ifade eden İğneli, şiddet gören bayanlar için sığınma evlerinin artırılmasını, kadınların acil ulaşabileceği acil telefon hatları kurulmasını istedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA