• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mecliste daha az tartışma olsun
23 Nisan 2013 Salı 20:22

Mecliste daha az tartışma olsun

TBMM Başkanı Çiçek, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu Çanakkale\'den gelen 8. sınıf öğrencisi Memiş\'e bıraktı. Memiş, Meclis\'teki tartışmaların daha az olmasını istedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Çanakkale\'den gelen 8. sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Memiş\'e bıraktı. Memiş, Meclis\'teki tartışmaların daha az olmasını isterken, öğrencilerden Muhammed Arif Özcan çözüm sürecini desteklediğini, çözüm sürecinden barış çıkacağını söyledi.
Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyetini kabul etti.
Bir günde, Milli Egemenlik Bayramı ve Çocuk Bayramı olmak üzere iki bayram kutladıklarını belirten Çiçek, iki bayramın da kendileri için önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.
Çiçek, \'\'Sahip olduğumuz ne varsa, okulumuz, hastanemiz, yol, hepsini 23 Nisan 1920\'de Meclis\'imizi kuran, açan ve ardından Cumhuriyet\'i, demokrasiyi bize armağan eden büyüklerimize, Atatürk\'e, o zamanki Millet Meclisi\'nin milletvekillerine borçluyuz. Aradan 93 yıl geçti, aynı idealle biz yolumuza devam etmeye çalışıyoruz\'\' dedi.
Dünyada, tek çocuk bayramı kutlayan ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Çiçek, bunun ayrıcalıkları olduğunu ve iftihar ettiklerini kaydetti.
Kısa konuşmasının ardından Çiçek, koltuğunu Çanakkale Cevat Paşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Memiş\'e bıraktı. Çiçek, Memiş\'e, \'\'Anladığım kadarıyla Fenerbahçelisin. Gençlerbirliği\'ne yenilmesek iyi olacaktı. Ben de gittim maça. İyi oynayamadık. Perşembe günkü maç için ne düşünüyorsun?\'\' diye sordu. Memiş\'in \'\'İnşallah bizim olur\'\' demesi üzerine Çiçek, Memiş\'in, bunu yavaş söylediğini, kendisinin de Fenerbahçeli olduğunu belirtti. Memiş, \'\'Top yuvarlıktır\'\' sözlerine ise Çiçek, \'\'Sözü yuvarlamadan söz sizin\'\' karşılığını verdi.
Memiş de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'nı kutlayarak, bu bayramı kendilerine armağan eden Atatürk\'e teşekkür etti. Çiçek, araya girerek, \'\'Atatürk\'e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize, hepsine...\'\' dedi.
Meclis\'teki bazı tartışmaların, ülke içinde sorunlara yol açabildiğini ifade eden Memiş, bu tartışmaların daha az olmasının, ülkedeki huzurun korunmasına yardımcı olabileceğini belirtti.
Memiş, bu tür tartışmaların daha az olmasını istedi. Çiçek, \'\'Tartışma olsun da kavga olmasın demek istiyorsun. Doğal olarak farklı fikirler olacak ama kavga, hakaret olmasın. İçtüzüğümüzde de burayı yönetirken uyduğumuz kurallar var; orada da konuşmalar yaralayıcı, kaba olmayacak, hakaret içermeyecek, nezaket içinde konuşmalar olması lazım diyor. Sen de bunu bir kez daha tekrar ediyorsun\'\' diye konuştu.
Meclis\'te alınan kararların, bazen protesto edildiğine işaret eden Memiş, bu tür şeylerin de az olması, farklı fikirlere hoşgörüyle yaklaşılması gerektiğini söyledi.
Çiçek de farklı fikirlerin bulunabileceğini dile getirerek, çıkarılan yasaları beğenmeyenlerin de olabileceğini vurguladı. Çiçek, sağı, solu ateşe vermeden, kırıp dökmeden, kamu malını tahrip etmeden, kanunlara uygun olarak, \'\'Kanunu beğenmiyorum\'\' diyebilmelerinin, kişilerin hakkı olduğunu belirtti.
Çözüm süreci
\'\'Yeni Meclis Başkanı\'\' Memiş\'e, anayasa çalışmaları da soruldu. Memiş, şu andaki anayasada herhangi bir sorun olmadığını, başka bir anayasaya gerek bulunmadığını söyledi.
Sinop Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu\'ndan 8. sınıf öğrencisi Muhammed Arif Özcan da söz aldı. Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'nda siyaset konuşmayı istemediğini ancak terörden en fazla etkilenenlerin çocuklar olduğunu kaydetti.
Özcan, \'\'Bu çocukların bayramında bunu dile getirmek istiyorum. Bir ailenin babası şehit olduğunda, çocuk çok fazla etkileniyor. Çözüm sürecini sonuna kadar destekliyorum. İnşallah, çözüm sürecinden barış çıkacak\'\' diye konuştu.
Bunun üzerine Çiçek, \'\'Siyaset konuşmayacağım dedi ama tam ortadan konuştu\'\' diye espri yaptı.
Konuşmaların ardından Çiçek, Memiş\'e mazbatasını verdi ve bir fotoğraf makinesi hediye etti. Çiçek, çocuklarla fotoğraf çektirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA