• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclisin gündemi aile içi şiddet
03 Ekim 2011 Pazartesi 18:38

Meclisin gündemi aile içi şiddet

Konya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvinin açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem yine aile içi şiddet oldu.

Konya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem yine aile içi şiddet oldu.

Proje Değerlendirme Komisyonu ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu’nun raporlarının görüşülerek müzakere açıldığı Ekim ayı toplantılarının ilk birleşiminde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun Ereğli, Halkapınar ve Karapınar ilçelerinde Eylül ayında yaptığı “Aile İçi Şiddet” konulu çalışmanın raporu öne çıktı. Raporu okuyan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi T. Orkun Ünler, bu üç ilçedeki boşanmaların temelinde alkol kullanımının yaygınlığının yattığını vurguladı.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Safinaz İğneli ve üyeler Ali Sait Öztürk, Mustafa Horoz ve Mustafa Erdem ile bölge Meclis üyelerinin katıldığı inceleme çalışmasında, üç ilçenin Jandarma Komutanlıkları, İlçe Emniyet Müdürlükleri, Adliyeler, Kaymakamlıklar, Müftülükler ve belediye başkanları ile görüştüklerini dile getiren Ünler, alkol kullanımı yaygın olan ilçelerde aile içi şiddetin de yoğun oranda gözlendiğine dikkat çekti. Ünler, diğer sebepleri ise şöyle sıraladı:
“İçkili işletme sayısının artması ve aile bütçesini sarsan harcamalar yapılması, aile içi huzursuzluğu artırmakta ve aile içi şiddet vakalarına zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle aile içi şiddet vakaları artarken, halkın giderek bilinçlendiği ve resmi merciler önünde hak arama eğiliminin arttığı tespit edilmiştir. Kadınların tarım sektöründe yoğun olarak çalışması, inanç zafiyeti ile milli ve manevi değerlerin zayıflamasının da aile içi şiddeti attırdığı gözlenmiştir. Aile içi şiddet vakalarının intiharları arttırıcı olumsuz tesirlerine de rastlanmıştır. Ereğli ilçemizde kadın sığınma evi yapılıyor olması ve İlçe Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bulunmasının aile içi şiddet vakaları ile mücadelede faydalı olacağı değerlendirilmiştir.”

İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimini yapmak üzere 04 Ekim 2011 Salı günü saat 10.00’da yeniden toplanacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA