• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclise polisten yüzlerce dilekçe!
10 Kasım 2013 Pazar 16:20

Meclis'e polisten yüzlerce dilekçe!

Yüzlerce polis memuru, 2 bin 200 olan ek göstergelerinin 3 bin 600 olması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu.

Ortak olarak imzalanan dilekçelerden birinde, emniyet mensuplarının özlük hakları ile ilgili düzenleme yapılacağının bakanlar tarafından defalarca açıklandığını, tüm emniyet camiasının 10 Nisan Polis Bayramı ve seçimlerden önce heyecanla ve sevinçle bekledikleri kaydedildi ve şöyle denildi:
TABAN MAAŞI DÜŞÜK
"Polis memurlarının çalışırken aldığı taban maaşın düşük olması ve maaşın yan ödemelerle ve tazminatlarla desteklenmiş olması nedeniyle, bu yan ödemelerin ve tazminatların hiç birisi emekli maaşına yansımamaktadır.

Polis memurlarının talebi, kadro derecesinin 1. dereceye düşen personelin 2 bin 200 olan ek göstergesinin 3 bin 600 olarak düzeltilmesidir. Polis memurları hiçbir zaman kendilerine ayrıcalık tanınsın istemedi, şimdiye kadar diğer devlet memurlarına verilen zam neyse o verildi. Ama özlük hakları ve ek göstergemiz konusunda diğer devlet memurlarına ve eşdeğer güvenlik görevlilerine tanınan hak polis memurlarına tanınmadı.

Polis memurları, maaşında yan ödeme, tazminat ve seyyanen zam istemiyor. İstediğimiz tek şey kadro derecesinin diğer devlet memurlarında olduğu gibi 1. dereceye düşen polis memurlarının 2 bin 200 olan ek göstergesinin 3 bin 600 olarak düzeltilmesidir. Toplum düzeninin korunması, asayiş ve güvenliğin sağlanmasında 24 saat kesintisiz görev yapan, gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmeyen memurlar olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA