• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclise 10 vekil ile yeni parti geliyor
25 Mart 2014 Salı 13:49

Meclis'e 10 vekil ile yeni parti geliyor

AK Parti'den ayrılan milletvekilleri, Ertuğrul Günay'ın geçen hafta sinyalini verdiği yeni parti için yerel seçimlerden sonra düğmeye basacak.
Kültür Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın geçen hafta sinyalini verdiği yeni parti için düğmeye basılıyor. AK Parti'den ayrılan milletvekilleri, yerel seçimlerden sonra yeni bir parti kurmak üzere harekete geçecek.
 
Günay geçen hafta AK Parti'den ayrılan Bağımsız milletvekilleri Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen ile birlikte düzenlediği toplantıda 'Türkiye toplumu adalet istiyor. Partiler karşılamaz ise, toplum yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır' demişti. Kütahya Bağımsız milletvekili İdris Bal da dün ' İhtiyaç yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Türk siyasetinin parti içi demokrasi, kurumsallaşma ve tahammüle ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.
 
17 Aralık operasyonundan sonra AK Partiden istifa eden 9 milletvekili, MHP kökenli bağımsız İhsan Barutçu'yu da yanlarına alarak yeni bir parti çatısında örgütlenmeyi hedefliyorlar. Bu konudaki yol haritasının 30 Mart sonrası çizileceği ve yerel seçimde siyasi partilerin alacağı oy oranına göre tavır alınacağı belirtiliyor. Yerel seçim sonrası siyasi partilerde yeni dalgalanmalar yaşanabileceği de hesaplanıyor.
 
Yeni kurulacak partide AK Parti'den istifa eden Bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin, Hami Yıldırım, Haluk Özdalga, Muhammed Çetin, Hakan Şükür, İlhan İşbilen, Erdal Kalkan, İdris Bal ve İhsan Barutçu'nun olması ve TBMM'de ilk etapta 10 vekil ile temsil hedefleniyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA