• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclis’te bütçe maratonu hızlı başladı
01 Kasım 2010 Pazartesi 17:47

Meclis’te bütçe maratonu hızlı başladı

Konya İl Genel Meclisi, 2011 yılı bütçesini görüşmek üzere toplandı. 20 gün sürecek toplantılarda üyeler, bölgelerinin öncelikli yatırımlarını bütçeye aldırmak için çalışacak
Konya İl Genel Meclisi 2010 Yılı Kasım ayı toplantıları başladı. 20 gün sürmesi öngörülen toplantılarda Konya İl Özel İdaresi’nin 2011 yılı bütçesi belirlenecek.

İl Genel Meclisi 2010 Yılı Kasım Ayı toplantılarının açılışında yaptığı konuşmada, 20 gün boyunca çalışacak Meclis’in 2011 yılı bütçesini belirlemesi açısından toplantıların son derece önemli olduğunu dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, üyelerden bölgelerindeki öncelikli ihtiyaçları belirleyerek, bütçe çalışmalarına katkıda bulunmalarını istedi.

Selvi, “İl Özel İdaresi olarak yaptığımız çalışmalar arasında yatırımda olmayan işimiz kalmadı. Siz üyelerimizden gelen bilgiler ve sizin talepleriniz doğrultusunda belirlediğiniz yatırımlar, yatırımdaki kriterlere göre bütçede yer alacak. Belirlenen bütçe havuz bütçeye ayrıldıktan sonra kalan kısmı ilçelere ihtiyaçlar oranında dağıtılacak. En öncelikli olan yatırım ve projeler hazır. Yatırımlar da artık dönem sonunda değil, dönem başında ihale edilerek hayata geçirilecek. Siz de ilçenizin hangi yatırımı öncelikli ise belirleyin ve bütçenin oluşmasına katkıda bulunun” diye konuştu.
Selvi’nin açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan İl Özel İdaresi 2011 yılı Performans Planı ve İl Özel İdaresi’nin 2011 yılı ve izleyen iki yıl içindeki gelir ve gider tahminlerini gösteren İl Özel İdare bütçe tasarısı görüşülmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarında görüşülen bir başka madde de Ereğli İlçesi Bulgurluk Köyü’nde bulunan soğuk hava deposu oldu. Tarımsal amaçlı depo olarak kullanılması teklif edilen soğuk hava deposu ve bakıcı evi yapılmak üzere hazırlanan uygulama, İmar Planı ve Nazım İmar Planının onaylanması için İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Daha sonra Proje Değerlendirme Komisyonu’nun raporunu Komisyon Başkanı Ümit Acı okudu. Komisyonun İl Özel İdaresi’nin köylere hizmet amacı ile 2010 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında tahsis edilen ödenekler ile yapılan hizmetlerin tespit ve incelemesine ilişkin raporu, üyelerin oyuna sunuldu. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin yoğun bütçe gündemiyle dolu Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimi 2 Kasım 2010 Salı saat 10.00’da yapılacak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA