• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclis tatile hazırlanıyor
12 Haziran 2012 Salı 11:59

Meclis tatile hazırlanıyor

TBMM, çalışma süresi uzatılmazsa İçtüzük uyarınca 1 Temmuz'da tatile girecek.

TBMM, çalışma süresi uzatılmazsa İçtüzük uyarınca 1 Temmuz'da tatile girecek.
 
Meclis, çalışma süresi uzatılmazsa İçtüzük uyarınca 1 Temmuz'da tatile girecek. TBMM'nin gündeminde çıkarılması gereken önemli düzenlemeler bulunuyor.
AK Parti Grubu, 1 Temmuz'a kadar yasalaştırmayı planladığı tasarı ve teklifler konusunda daha önce CHP, MHP ve BDP'ye bilgi verdi. Şu ana kadar listede yer alan 21 düzenlemeden 9'u yasalaşırken, bazıları komisyon ve genel kurulun gündeminde bulunuyor, ancak bazıları ise henüz Meclise sevk edilmedi.


1 Temmuz'da yürürlüğe girecek Türk Ticaret Kanunu'nun 55 maddesinde değişiklik yapılması amacıyla hazırlanan öneri, AK Parti tarafından grupların görüşüne sunuldu. Uzlaşılması halinde değişiklikler, grupların ortak imzasıyla teklif haline getirilip Meclis Başkanlığı'na sunularak, hızla yasalaştırılması amaçlanıyor. TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde bulunan yargı hizmetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla hazırlanan 3. Yargı Paketi, amele birliği biriktirme ve yardımlaşma sandığında işveren katkı payının düşürülmesi, Türkiye İnsan Hakları Kurumu kurulmasına ilişkin tasarıların yanı sıra komisyonların gündemindeki Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasını içeren yasa tasarısı, ticari sır, banka sırrı ve müşteri sırrı hakkında kanun tasarısının da yasalaştırılması bekleniyor. 
Listede bulunan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), İş Sağlığı ve Güvenliği ile  Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman) kurulmasına ilişkin tasarılar ise gündemin ön sıralarına çekilerek bu hafta yasalaştırılması planlanıyor.  Bu düzenlemelerin yasalaştırılması halinde Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmesi hedefleniyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA