• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclis seçime kadar yoğun çalışacak
27 Ocak 2015 Salı 11:39

Meclis seçime kadar yoğun çalışacak

TBMM, maden, iç güvenlik paketi, iş sağlığı ve güvenliği, aile paketi ve iki ayrı torba düzenlemeyi seçim öncesi yasalaştıracak.

Meclis, seçime kadar çıkarılması gereken yasalar için yoğun çalışacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'in 7 Haziran'da yapılacak seçim nedeniyle Nisan ayı başlarında tatile girmeden önce bazı önemli yasal düzenlemeleri yasalaştıracağını söyledi.

Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde bulunan  "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' ile Maden Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan düzenlemenin bu hafta ele alınacağını, gelecek hafta ise İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen "İç Güvenlik Paketi"nin ele alınacağını ifade etti.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu gündeminde bulunan "İş Güvenliği ve Sağlığı", Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki "torba yasa teklifi"nin yasalaştırılacağını kaydeden Elitaş, ayrıca dün Meclise sevkedilen "aile paketi"nin de tatile kadar çıkarılmasının planlandığına işaret etti.      

Meclis'te bulunan yasal düzenlemelerin yanı sıra bakanlıklarda  hazırlığı süren yeni bir torba düzenlemenin daha geleceğini belirten Elitaş,  çalışmaların Nisan ayı başlarında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA