• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meclis performans artıracak
09 Kasım 2010 Salı 13:37

Meclis performans artıracak

Konya İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinin ağırlık kazandığı yoğun Kasım gündemine komisyon raporlarının görüşülmesi ile devam etti
Konya İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinin ağırlık kazandığı yoğun Kasım gündemine komisyon raporlarının görüşülmesi ile devam etti. Toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bazı yayın kuruluşlarında çıkan “Meclis Çözüldü” haberlerinin bilgi eksikliğiyle objektif değerlendirilmediğini söyledi.

Selvi, Kasım ayında 2011 yılı bütçesini hazırlamak üzere 20 gün toplanacak İl Genel Meclisi’nin 1 Kasım 2010’da başlayan yoğun temposunun, yedinci oturuma geldiğinde çalışmalarının aynı yoğunlukta devam ettiğine işaret ederek, anılan haberde üyelerin yoklamadan hemen sonra salondan ayrılmasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekti. Uzak ilçelerden gelen Meclis üyeleri olması sebebiyle 8 Kasım 2010 tarihinde yapılan Kasım ayı altıncı birleşiminin öğleden sonra başladığını hatırlatan Selvi, şunları söyledi:

“İl Genel Meclisimiz, yılın her ayı yalnız ilk hafta yapılan 5 günlük birleşimlerle değil, ay boyunca ihtisas komisyonları ile ilçelerimizde de sürekli çalışmaktadır. Yerel Yönetimler Yasası ile birlikte yetkileri ve çalışmaları artırılan Meclisimizde, oluşturulan 5’er kişilik ihtisas komisyonları üyelerimizin verdiği önergeler doğrultusunda ilçelere giderek, burada istenen yatırımın lüzumunu yerinde incelemektedir. İlçelerdeki bu çalışmalarını mevzuata göre 20 günlük çalışma yapılması gereken Kasım ayında da sürdüren komisyon üyelerimiz, haberin geçtiği günde de bu çalışmalar nedeniyle toplantıdan ayrılmak durumunda kalırken, komisyon çalışmalarına gitmeyen üyelerimiz de zaman zaman komisyon çalışmaları, toplantılar ve kulis yapmak için salondan kısa süreli ayrılmışlardır. İhtisas Komisyonlarımız dönüşümlü olarak ilçelerde yol, tarım, sağlık, eğitim, imar, spor konusunda çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da Meclis toplantılarına devam etmektedir. İl Genel Meclisimizde de aynı Türkiye Büyük Millet Meclisi
’nde olduğu gibi toplantı yapmak için karar yeter sayısı olması kafidir. Üyelerimiz toplantılarımıza ilgisiz değildir, bu görüntüler sahadaki çalışmalardan kaynaklanmaktadır”

Selvi, konuşmasında, Konya’ya yapılacak yatırımların ve çalışma sistemindeki toplam kalitenin artması için Meclis olarak bir ilke daha imza attıklarını vurguladı. Selvi, bu kapsamda Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Mevka desteğiyle bir proje başlattığını, bu proje ile Konya İl Özel İdaresi’nin kurumsallaşma ve kurumsal kapasitesinin geliştirileceğini bildirdi. “Önemli ve bilimsel bir tabana oturtulmak istenen bir çalışma” olarak nitelendirdiği ve üyelerin bilgisine başvurulacak anket çalışmasının diğer illere de örnek olacağına değinen Selvi, “Anket çalışmamız, Devlet hizmetinde önemli bir kurum olan İl Özel İdaresi’nin daha üst seviyelere taşınması ve birlikte çalışma, ortak akıl gibi konulara da önemli katkı sağlayacaktır. Onun için sorulara mutlaka cevap verin. Sizlerin katkısı önemli” dedi.

Anket Çalışması hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Kutlu, imaj, Vali ve Özel İdare ile ilişkiler açısından son derece önemli olan ankete üyelerden açık yüreklilikle cevap vermelerini istedi. Üyelerin cevapları doğrultusunda oluşturulacak rapor hakkında Vali’den, İl Özel İdaresi’nden ve İl Özel İdaresi’nin paydaşlarından da görüş alınacağını dile getiren Doç. Dr. Kutlu, bu aşamadan sonra sorunlar belirlenerek, bu sorunların çözümü yönünde çözümler üretileceğini, bilimsel verilerden oluşan raporun uygulamaya konacağını söyledi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Altyapı Yatırımları Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları’nın raporlarının görüşüldüğü birleşimde raporlar bir kez de üyelerin müzakeresine sunuldu. Özellikle su sıkıntısı çeken köylerin yoğunluk kazandığı görüşmelerde bu köylerde yeni su kaynakları aranmasına karar verildi.

Konya İl Genel Meclisi’nin sekizinci birleşimi 10 Kasım 2010 Çarşamba günü Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle yapılacak törenlerden dolayı saat 10.30’da başlayacak.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA