• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEB, engelli öğretmen alacak
01 Aralık 2010 Çarşamba 11:28

MEB, engelli öğretmen alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 47 özürlü personel kadrosuna öğretmen atayacak.

MEB, taşra teşkilatına bağlı okul vekurumlardaki öğretmen kadrolarına ilk defa, açıktan ve kurumlararasıolmak üzere özürlü öğretmen ataması yapacak. İlk defa atanacaklarınMEB'in 4 Temmuz 2010 tarihinde düzenlediği Özürlü Personel AlımıSınavı'na katılmış olmaları gerekiyor.

Kurum içi ve kurumlararası atanacaklar için de daha önce Özürlü Personel Sınavı'na girmiş ve bu sınav sonucuna göre başarılı olup bir kamu kurumuna yerleştirilmiş olmaları isteniyor. Kurumlararası geçiş yapacakların muvafakat belgesi almış olması koşulu bulunuyor.Adayların atanacakları alan öğretmenliğine uygun olmaları, eğitim fakültesi dışında mezunların ortaöğretim alanöğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon belgesibulunması şartı aranıyor.

Başvuracak adayların, Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü sağlık kurulu raporlarında belirtilen özür oranlarının yüzde 40 ve üzerindeolması, bu raporu yetkili kuruluşlardan almaları gerekiyor.

Adaylar başvurularını 7-17 aralık 2010 tarihleri arasında MEB'inhttp://personel.meb.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numarası ile elektronik başvuru formunu doldurarak yapacaklar. Atamalar 20 Aralıkta ilk atama,açıktan atama ve kurumlararası atama öncelik sırasıyla yapılacak.Kurumlararası atamalarda hizmet süresi üstünlüğü esas alınacak.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA