• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mealin tek nüsha olarak basıldığı doğru değil
08 Mayıs 2015 Cuma 10:18

'Mealin tek nüsha olarak basıldığı doğru değil'

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Salman, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealinin tek nüsha basıldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealinin tek nüsha basıldığı ve mealin bir yayınevine ait olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını, Kürtçe mealin ücretsiz dağıtılmak üzere nisanda 10 bin adet basıldığını, 3 bin baskının Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeriyle büyükşehirlere gönderildiğini bildirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kürtçe Kuran-ı Kerimin tek nüsha basıldığı yönündeki iddiası üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, mealin dağıtımının yapıldığı depoyu basın mensuplarına açtı.

Burada basın mensuplarına bilgi vererek soruları yanıtlayan Dr. Yüksel Salman, Diyanet İşleri Başkanlığının Kürtçe meal basılması çalışmasını 5 yıl önce başlattığını, bu yıl Ocak ayında, yayın kurulunda mealin basılması yönünde karar alındığını bildirdi.

Grafik ve tasarım çalışmalarının ardından Kürtçe mealin basım sürecinin Nisan ayında tamamlandığını aktaran Salman, Nisan ayında 10 bin baskı yapıldığını ve mealin halkın istifadesine sunulduğunu belirtti.

Kitabın tek nüsha basıldığı, bir yayınevine ait olduğu yönündeki bilginin kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Dr. Yüksel Salman, "Bir kitabın hazırlanması ve basımı uzun bir süreci gerektirir. 3-5 gün içinde bunun tamamlanması mümkün değil" dedi.

10 bin baskıdan 7 bininin illere dağıtımına başlandığını, 3 bin baskının ise Diyanet İşleri Başkanlığında tutulduğunu aktaran Salman, bu meallerin ihtiyaç olan yerlere gönderileceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 15 dilde Kuran-ı Kerim mealini halkın istifadesine sunduğunu aktaran Salman, şöyle devam etti:

"Başkanlığımız küresel ölçekte hizmet veren büyük bir teşkilattır. Bu hizmetlerin büyük çoğunluğu daha önceden planlanmış hizmetlerdir, ancak basımları bu tarihlerde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetleri üzerinden bir polemik üretilmesi, özellikle yanlış bir bilgi üzerinden Başkanlığımızı suçlayıcı ifadeler kullanılması son derece inciticidir. Bu ifadeler, 120 bin personeli olan Diyanet İşleri Başkanlığımızı üzmüştür, üzücüdür. Bunların kabulü de mümkün değildir."

Yüksel Salman, bir soru üzerine, mealin dağıtımının sürdüğünü 10 bin kitabın ücretsiz verilmek üzere basıldığını belirterek, "Ayrıca satışa sunulmak üzere işlemler devam ediyor ama 10 bin adet Kürtçe Kuran-ı Kerim meali şu anda ücretsiz olarak halkımızın istifadesine sunuluyor"

Yüksel Salman, "Basılan 10 bin meal kaç gün önce Diyanet İşleri Başkanlığının deposuna geldi?" sorusuna karşılık da meallerin nisanın ilk haftasından itibaren depoya girmeye başladığını, 10 bin baskının tamamının nisan sonunda depoya alındığını söyledi.

Bu konudaki iddialar ve ortaya konulan spekülasyonların son derece üzücü olduğunu aktaran Salman, şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz, yaptığımız bir hizmet üzerinden polemik üretilmesinden son derece rahatsız olduğumuzu, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu haksız muameleye maruz kalmasından dolayı son derece üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu tahmin ediyoruz ki son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili yapılan spekülasyonların da bir parçasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 7 kıtada insanlığın hizmetindedir. Dünyanın dört bir tarafında hizmet üretmektedir. Milletimizin iftihar ettiği bir kurumdur. Bu kurumun mensupları da yapılan bu iftiralardan son derece rahatsızdır."

Salman, 10 bin baskıdan 3 bininin nisandan itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine ve büyükşehirlere gönderildiğini, 4 bin baskının daha müftülüklere gönderileceğini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA