• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mayısta Git gel Ankara 2.5 saat
30 Mart 2011 Çarşamba 15:51

Mayısta 'Git gel Ankara 2.5 saat'

TCDD Genel Müdürlüğü, test sürüşlerini gelecek ay tamamlayacağı Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında Mayısta yolcu taşımaya başlayacak.
     TCDD Genel Müdürlüğü, test sürüşlerini gelecek ay tamamlayacağı Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında Mayısta yolcu taşımaya başlayacak.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin ikinci YHT hattı olan Ankara-Konya hattındaki test sürüşleri bir ay içerisinde tamamlanacak. Saatte 250 kilometre hıza uygun çift hatlı elektrikli sinyalli olarak inşa edilen hatta, Mayıs ayının ortalarında yolcu taşınacak.
     ''Piri Reis'' adlı test treniyle İtalyan uzmanlar tarafından yapılan deneme seferleri, özellikle soğuk havaların yaşandığı ocak ve şubatta ekipleri zorladı. Geçen yıl Aralıkta başlayan test sürüşlerinin normal şartlar altında 3 ayda tamamlanması öngörülürken, iklim koşulları nedeniyle süreç biraz uzadı. Ancak ekipler, test seferlerinde son aşamaya kadar geldi.
     Test sürüşlerinin gelecek ay tamamlanmasıyla Mayısın ilk yarısında Ankara-Konya arasında biletli yolcu taşınacak. Biletler başlangıçta promosyonlu fiyatlarla satışa sunulacak.
     Hatta, 250 kilometreye kadar hız yapabilen 4 yeni YHT seti kullanılacak.
     TCDD Genel Müdürlüğü daha sonraki dönemde altyapısı 350 kilometre hıza uygun inşa edilen hatta 300 kilometreye kadar hız yapabilen tren setlerini hizmete sunmayı planlıyor. Böylece Ankara-Konya arasındaki mesafe, 1 saat 15 dakikadan 1 saate inecek.
     Başlangıçta 2 saatte bir olmak üzere 10 gidiş-10 geliş şeklinde sefer yapılacak Ankara-Konya YHT hattında, daha sonraki süreçte Ankara-Eskişehir YHT hattında olduğu gibi saat başı sefer yapılacak.
     TCDD Genel Müdürlüğü, bu proje kapsamında Konya Garı'nı da yeniliyor. Konya Gar binası dışındaki alanlarda yenilemeye giden TCDD Genel Müdürlüğü, özellikle YHT setlerinin hareket edeceği ve yaklaşacağı peronları ve çevresini düzenliyor.
     Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü, Eskişehir-Konya arasında da YHT seferi gerçekleştirilmesi için hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Bu hatta başlangıçta 2 YHT setinin hizmet vermesi planlanıyor.
    
     -PROJE-
    
     TCDD Genel Müdürlüğü, projeyle Konya'nın Ankara'nın yanı sıra İstanbul ve İzmir'e hızlı trenle bağlanmasını sağlayacak.
     İki şehir arasındaki toplam 306 kilometreden oluşan ve Polatlı'dan itibaren toplam uzunluğu 212 kilometre olan projenin 94 kilometrelik bölümü, Ankara-Polatlı arasındaki Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi içerisinde yer alıyor.
     Temeli 8 Temmuz 2006'da atılan ve ray döşenmesine Temmuz 2009'da başlanan Ankara-Konya YHT projesi, tamamen Türk firma, mühendis ve işçiler tarafından hayata geçirildi.
     Ankara-İstanbul hattından, Polatlı'dan ayrılarak güneye doğru inen Ankara-Konya YHT projesi ile saatte 250 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli, sinyalli, en son teknoloji kullanılarak yeni demiryolu inşa edildi.
     Ankara-Konya YHT projesi, yapımı devam eden Ankara-İstanbul ile gelecek yıllarda yapımı planlanan Ankara-İzmir YHT projeleriyle entegre olacak.
     Projeyle Ankara-Konya arası konvansiyonel demiryoluyla 10 saat 30 dakika, karayoluyla 3 saati aşan seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya, Eskişehir-Konya arası 1 saat 30 dakikaya, Konya-İstanbul arası ise 3 saat 30 dakikaya inecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA