• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mavi Tünel Türkiyenin kalkınma planıdır
02 Ekim 2010 Cumartesi 18:15

'Mavi Tünel Türkiye'nin kalkınma planıdır'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı yöneticileri, Mavi Tünel inşaatında incelemelerde bulundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı yöneticileri, Mavi Tünel inşaatında incelemelerde bulundu.
Konya Ovası Sulama Projesi (KOP) kapsamında yapımı devam eden Mavi Tünel inşaatına AK Partili yöneticilerin gezisi tüneli kuşbakışı izlemeleriyle başladı.
 
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindeki il başkan yardımcıları ile üyeler, şantiye şefinden ve proje sorumlularından teknik bilgi aldı. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Mavi Tünel ile birlikte yapılan Bağbaşı Barajı'nın, KOP'un en önemli bölümünü oluşturduğunu belirtti. Ahmet Sorgun, Mavi Tünel'in yüzyıllardır hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini ifade ederek, 6 Temmuz 2006'da temeli atılan projede çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
 
Mavi Tünel'in tamamlanmasıyla birlikte dağların arkasındaki Göksu Nehri'nin ovalarla birleşeceğini dile getiren Sorgun, Konya'nın tarım ovası olarak bilinmesine rağmen, önemli su rezervlerini içinde barındıran Toros Dağları'nın da Konya sınırlarında olduğunu aktardı. Sorgun, "Mavi Tünel, sadece Konya'nın değil, tüm Türkiye'nin kalkınma planıdır. Projenin tamamlanmasıyla tüm ekonomik alanlarda büyük bir canlılık yaşanacak. En kısa zamanda projenin bitişi ve suyun akışı için tekrar burada bir araya geliriz" dedi.
 
Tünelin tamamlanması ile birlikte su rezerv oranının önemli oranda artacağını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Sorgun, "Bu projede amaç, Akdeniz'e akan Göksu nehrinin bir kolunu oluşturan Eğiste Deresi üzerine inşa edilecek Bağbaşı Barajı ile baraj rezerv alanında toplanacak suyun 17 kilometrelik Mavi Tünel vasıtasıyla Beyşehir-Suğla-Apa iletim kanalı güzergahındaki mavi boğaza aktarılmasıdır. Bu proje sonrasındaki etaplarda yapımı planlanan Bozkır ve Avşar Baraj ve iletim kanalları ile de Bağbaşı Baraj havzasında depolanacak suyun rezerv miktarlarının önemli oranda arttırılması sağlanmış olacaktır" diye konuştu.
 
Mavi Tünel inşaatının, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun 'Şeb-i Arus' törenlerinin yapılacağı 17 Aralık 2011 tarihinde biteceğini açıkladığını hatırlatan Sorgun, "Bu proje Sultan Abdülhamit'in projesidir aslında. Gerçekleştirilememesinin belli bazı sebepleri var. Artık mevcut konjonktür değişti. Allah'ın izni ile Mavi Tünel verilen tarihten önce tamamlanacaktır. 17 Aralık 2011'de Konya Ovası suyuna kavuşacak" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA