• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mavi Marmaraya sembolik karşılama
25 Aralık 2010 Cumartesi 20:57

Mavi Marmara'ya sembolik karşılama

Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek dünya rekoru kıran Alper Sunaçoğlu şimdi de Mavi Marmara gemisi için denize atlayacak.

Sunaçoğlu’na sporcu arkadaşları Kerem Arda ve Serdar Sanrı eşlik edecek. Sunaçoğlu, eylemiyle ilgili “Bir sporcu olarak barış için yola çıkan bu gemiye ve bu geminin aktivistlerine destek olmak için bu eylemi yapıyoruz. Gemi İstanbul açıklarına yaklaştığında suda karşılayıp, gemiyle birlikte Sarayburnu limanına geleceğiz” dedi.

Yeni rekor Gazze’ye yüzmek

Milli yüzücü  Alper Sunaçoğlu, yeni rekor denemesini Mısır’dan Gazze’ye yüzerek gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şarm El Şeyh şehrinde denize atlayacak olan Sunaçoğlu, Kerem Arda ve Serdar Sanrı, Mısır’dan Gazze’ye 180 km yüzecekler.

Sunaçoğlu, insanlık için, kardeşlik ve barış için Akdeniz’de yüzeceklerini belirtti. Sunaçoğlu, bu eylemleriyle ayrıca İslam ülkelerinin sahillerinde köpek balığı var diyen İsrail’in bu iddiasını çürüteceklerini ifade etti.

Sunaçoğlu,  “İsrail, Mısır sahillerinde köpek balığını olduğunu iddia ediyor. İsrail’e komşu İslam ülkelerinde turizm bundan büyük yara aldı. 32 saat hiç sudan çıkmadan köpek balığı olmadığını göstereceğiz. Bu sahillerin güvensiz olmadığını göstermek istiyorum. Köpek balığı varsa gelsin beni yesin” dedi.

Sunaçoğlu, “İsrail tarafından bir engelleme ile karşılaşırsanız ne yapacaksınız” sorusuna “Ben bir sporcuyum. Sporun dini, dili, ırkı olmaz. İsrail’in beni engelleyeceğini sanmıyorum. Tam aksine barış için kendilerinden destek bekliyorum. İsrail, Mavi Marmara ve diğer gemileri engelledi. Beni hangi gerekçeyle engelleyecek. Tek başına benden korkacak halleri yok ya” cevabını verdi.

Sunaçoğlu, arkadaşlarıyla birlikte Gazze’ye geçtikten sonra burada bir hafta kalıp çocuklara yüzme dersi vereceklerini söyledi.

Sokullu Mehmet Paşa’nın torunu

Sokullu Mehmet Paşa’nın torunu olduğunu söyleyen Sunaçoğlu, denize olan ilgisinin bundan kaynaklandığını belirtti.   

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA