• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mavi kapak çok, tekerlekli sandalye yok
28 Haziran 2012 Perşembe 11:28

Mavi kapak çok, tekerlekli sandalye yok

Kampanya kapsamında plastik mavi kapak toplayan vatandaşlar, karşılığında tekerlekli sandalye alamadı.

Muş'un Kızılağaç beldesinde, engelli Halit Aktaş için yaklaşık bir yıldır kapak toplayan vatandaşlar, müracaat ettikleri yerlerden de geri çevrildi. Özellikle çocukların mahalle aralarından, sokaklardan ve çöplerden topladıkları yaklaşık 7 bin tane kapak, yetişkinlerin desteğiyle 15 bine çıkarıldı. Kolilenen kapaklar, tekerlekli sandalye umuduyla ilgili kuruma götürüldü ancak eli boş dönüldü.

Kapak toplayan çocuklardan Abdullah Gürtürk, beldelerindeki yaşlı ve engelli biri olduğunu, ona tekerlekli sandalye almak istediklerini söyledi.

Arkadaşıyla beraber kapak toplayan Deniz Yunak da, "Beldemizde hasta ve engelli olan bir yaşlı var, onun için apak topluyoruz. Tek istediğimiz, bir tekerlekli sandalyesi olması ama herhalde alamayacağız." dedi. Kapak toplamaya öncülük eden esnaf Kerem Gürtürk ise, "Yaklaşık bir yıldır kapak topluyoruz. Çocuk, yaşlı, genç herkes destek verdi. Başta 10 bin kapak dediler, o kadar topladık. Sonra arttırdılar, biz de 15 bin kadar topladık. Birkaç yere telefon açtım, her seferinde farklı tarihler verdiler, 'Sonra ararız.' dediler. Bir daha aradım, cevap vermediler. Anlaşılan o ki kapaklar elimizde kaldı. Ne yapalım şimdi? Bu kadar çocuğun, gencin ve yaşlının emeği var. Ben de bu insanlara karşı mahçubum." şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA