• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Matematik Olimpiyatlarından gümüş madalya
19 Nisan 2012 Perşembe 10:53

Matematik Olimpiyatları'ndan gümüş madalya

TÜBİTAK tarafından Milli takıma seçilen Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ İngiltere de 1016 Nisan 2012 tarihinde yapılan 1. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında (European Girls...
TÜBİTAK tarafından Milli takıma seçilen Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ İngiltere de 10–16 Nisan 2012 tarihinde yapılan 1. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında (European Girls Mathematical Olympiad 2012-EGMO) gümüş madalya kazanarak Konya ve Türkiye’nin gururu oldu.
 Amerika(USA),Romanya, Polonya, Lituanya gibi 19 ülkenin katılımıyla 1.Avrupa matematik olimpiyatında Türkiye adına mücadele eden 4 kişilik TÜBİTAK takımında yer alan Merve-Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ, yarışmalar sonunda rakiplerini geride bırakarak ikinci olurken,  gümüş madalya kazandı. İngiltere’de yapılan 1. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında gümüş madalya kazanan Sena Nur Arbağ, ‘ Bu yıl ilki düzenlenen 1.Avrupa matematik Olimpiyatında gümüş madalya kazandığım için çok mutluyum. Yarışmaya çok iyi hazırlandım. Ders çalışma kamplarımızın büyük faydası oldu. Sıkı ve uzun soluklu bir çalışmaydı.  Hem okuldaki hem de TÜBİTAK’taki öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde başarılı olacağımıza inanıyordum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandırdığım için çok mutluyum. Buradan Aileme ve bütün öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Onların bana destekleri çok önemliydi.'dedi

Merve Güventaş Fen Lisesi Müdürü Ahmet Demirbaş, TÜBİTAK tarafından yapılan sınavlar ve olimpiyat kampları sonucunda olimpiyat takımına seçilerek ülkemizi temsilen Uluslararası 1. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatına  gönderilen öğrencimiz Sena Nur Arbağ gümüş madalya ile döndü. TÜBİTAK Olimpiyatları, Türkiye’nin bilimsel sahadaki en prestijli olimpiyatıdır. Türkiye’nin seçkin okulları orada yarışmaktadır. Yüzlerce okul arasından sıyrılıp bu başarıyı elde etmek kolay değildir. Bu öğrencimiz zoru başarmıştır. İngiltere de 10–16 Nisan 2012 tarihinde yapılan 1.Avrupa matematik olimpiyatında kazandığımız gümüş madalyayı, tüm Türkiye’ye ve Konyamıza armağan ediyorum. dedi.   

 Merve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu dereceye giren öğrencimizi ve danışman öğretmenini ödüllendirdi. Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt düzenlediği bir toplantı ile öğrenci ve öğretmenine ödüllerini takdim etti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA