• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Marmaray evinizden daha güvenli!
29 Ekim 2013 Salı 15:37

Marmaray evinizden daha güvenli!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Marmaray'ın güvenliğiyle ilgili, "İstanbul'da en fazla büyük bir depremden korkuluyor. O depremde Marmaray, evinizden güvenli" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın açılışı öncesi Üsküdar İstasyonu'nda son incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Bu proje her yönüyle birçok yeniliği barındıran bir proje. Sadece İstanbul'un toplu ulaşımında bir rahatlama sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda milletlerarası transit trafiğe de çok ciddi katkı sağlayacak diyalog yolu, İpek Yolu projesinin en önemli halkası Marmaray'dır. Marmaray, küresel barışa ve kardeşliğe de çok önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Yıldırım, bir soru üzerine de "Marmaray'ın 300 metre güneyinde lastik tekerlekli araçlar için yapımı süren tüp tünel, 2015'te hizmete alınacak" dedi.

"Vatandaşlar Marmaray'a ne zaman binebilecek?" sorusuna Yıldırım, "Açıldıktan sonra bugün, yarın, öbürgün tarifesiz seferler var. Kontrollü bir şekilde çok izdiham olmaması için arkadaşlarımız merak eden İstanbulluları alıp bedelsiz taşıyacaklar. 1 Kasım'dan itibaren tarifeli seferler başlıyor. 06.00'dan itibaren gece 24.00'e kadar seferler devam edecek" yanıtını verdi.

Yıldırım, güvenlik tedbirlerine yönelik bir soru üzerine de "Güvenlikle ilgili söyleyeceğim tek şey; en fazla korkulan İstanbul'da büyük bir deprem. O depremde Marmaray, evinizden daha güvenli. Böylesine devasa büyük bir projeyi saçma sapan, abuk sabuk iddialarla gölgelemeye çalışma gayretine ancak insanlar gülümseyip geçiyor" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA